Detta inlägg innehåller reklamlänkar.

Så här års måste man ta hand om sina strån. Det är kallt väder, torrt inomhusklimat och man har ständigt en mössa på huvudet som skapar statisk elektricitet och får håret att bli platt – vilket redan är ett problem för mig tunna fina hårstrån.

Här är mina favoritprodukter just nu för det blonda svallet:

 

 

Ett blont hår som mitt kräver också lite specialskötsel för att behålla sin glans och ton och inte blir ”blorange”, en blandning av blont och orange. Jag gillar en kall beige ton och jobbar på att få bort gula nyanser genom att boosta med fukt och med jämna mellanrum tvätta med silverschampo. Löwengrip Hair Care silverschampo gör jobbet.

Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Bästa hårborsten kommer från Tangle teezer. Reder ut både vått och torrt hår skonsamt och stimulerar cirkulationen i hårbotten.

Dålig hårdag eller vill bara lyfta looken? Satsa på fina hårspännen, dessa kommer från Pieces by bonbon.

Det veganska hårvårdsmärket Martinsson King är en av höstens roligaste nyheter. Märkets JBF texture-spray ger extra volym och det perfekt busiga håret. Vad JBF står för? Just been fucked.

För att undvika överdriven hårtvätt gäller det att hitta ett riktigt bra schampo som gör jobbet. Mitt val är Martinsson Kings schampo med djuprengörande effekt där jag blandar i deras vårdande hårserum Volume infusion serum. Håret får näring och volym och förblir mjukt och flexibelt.

Torra testar, vik hädan! Inpackningar ger liv åt trötta hårstrån och bästa nödhjälpen får jag av Restore mask treatment från Living proof. Regelbunden användning varje vecka har gjort märkbar skillnad; håret blir lättkammat och följsamt.

Min plattång från OBH Nordica fixar både rakt och lockigt hår på ett kick. Snabbt uppvärmning (30 sek.) och med nano-keramisk beläggning på plattorna som ger ökad glans i längderna. Prisvärd!

Man vill inte tvätta håret med silverschampo för ofta eftersom det stressar håret. Shimmer Me Blonde glanssprej från Kevin Murphy är min go-to däremellan, en reparerande leave-in-produkt som mjukgör och fräschar upp blekt, slingat, blonda och gråa nyanser. Ett plus för att den kan appliceras i både fuktigt, handdukstorkat eller torrt hår – och så doftar den riktigt gott.