Detta inlägg innehåller reklamlänkar.

Upp med händerna!

Någon mer än jag som börjar bli rejält torr om händerna? Kunde tro det. Allt detta tvättande och spritande de senaste månaderna har gjort mina händer krispigt torra med fnasiga nagelband som spricker och svider.

Händerna har det verkligen inte lätt och kan behöva lite extra omvårdnad och kärlek. Så i dag vill jag dela med mig av fem handfasta tips om hur du bäst tar hand om dem, och så har jag handplockat mina favoriter bland handkrämerna som gör jobbet. Men först råden – hoppas de är till hjälp!

Tvätta händerna rätt

För varmt eller för kallt vatten är inte bra. Försök alltid att tvätta händerna i rumstempererat vatten. Använd mild tvål och en mjuk nagelborste för att göra rent under naglarna. Torka händer och naglar noga och smörj in med handkräm på en gång.

Exfoliera mera

Handpeeling gör underverk för att skrubba liv i trötta händer. Genom att exfoliera händerna regelbundet får du bort smuts och döda hudceller. Smörj in med en skön handkräm efteråt och fnasigheten blir ett minne blott.

Skydda händerna

Att ständigt stickas ner i diskvatten eller hålla på med vatten, torkar ut händerna och kan skapa hudsprickor och sköra naglar. Använd alltid diskhandskar (helst i nitril eller vinyl som inte orsakar allergi). Slarva heller inte med solskyddsmedel eller handkräm med spf innan du kliver utanför dörren – det är händerna som avslöjar din riktiga ålder!

Hjälp naglarna att bli starkare

Snygga naglar är välvårdade naglar. Att regelbundet fila naglarna och polera ytan gör att de håller sig starka. Ta bort eventuellt gammalt lack med en remover utan aceton. Sätt ner händerna i en skål med varmt vatten och lite tvål/schampo i 5 minuter. Torka av. Peta ner nagelbanden med en så kallad orangepinne. Klipp försiktigt bort hudflikar och överskott av nagelband med en nagelsax. Fila naglarna jämna till önskad form och längd. Polera nagelns yta, vilket stimulerar blodcirkulationen och ger fin glans. Lägg på ett underlack för att skydda nageln och lacka sedan i någon av sommarens fräscha färger. Lägg på ett ofärgat överlack. Avsluta med att försiktigt massera in nagelolja på både nagelband och nagel.

Investera i en bra handkräm

Ni vet det redan, men tricket är att inte bara köpa en bra handkräm utan också att massera in den ordentligt – och ofta. Ha alltid en tub tillgänglig på kontoret, en på nattduksbordet och en i handväskan. Smörj in händer och nagelband så ofta de börjar kännas torra. (Använd gärna en separat nagelbandskräm och smörj in innan läggdags.)

Sex handkrämsfavoriter

 

 

L’Occitane Shea Butter Hand Cream //  Clarins Hand & Nail treatment cream

 

 

Byredo Bal d’Afrique handkräm // Molton Brown Dewy Lily of the Valley and Star Anise Hand Cream

 

 

 

Försvarets Handsalva // Avène Cold cream