Hello babes and dudes!

Jag har vinkat adjö till kyla och snö och skriver från Mauritius där jag pustar ut efter en lång men ändå behaglig resa. Helt seriöst, den här ön är verkligen så vacker,  ett tropiskt paradis. För att inte tala om Constance Belle Mare Plage, resorten där jag bor. Kommer att jobba härifrån i en vecka, jippie! Jag är ju ett stort fan av härarbete, alltså att jobba ”här där jag är” och bättre ställe än HÄR finns nog knappast. Sådan lyx.

Resan är en jobb-semester-kombo och det är precis så jag gillar det. Jag skulle bli alldeles för rastlös av att inte ha något att pilla med, därför är det så perfekt att kunna kombinera jobb och ledighet när man reser iväg. Förutom att jag ska göra ett reportage härifrån ska jag försöka hinna få klart två artiklar till som ska vara lämnas innan jul. Däremot kommer jag att ta lite halvledig från bloggen, det beror på hur mycket jag hinner med mellan golfspel, intervjuer och dopp i havet/poolen. Men häng med mig via instagram vetja!

Med i väskan har jag packat sandaler, baddräkt och skira material. Jag tar sedan dit jag kommer och går gärna runt i svepande tunna långklänningar och självklart har jag med mig en liten solglasögonsgarderob – det gäller att ha brillor som mathar ens outfit!

Kommer att tänka på Hanna Hellquists krönika i senaste numret av ELLE, där hon skrivet om just resegarderoben och att hennes – liksom min – alltid föregås av minutiös planering. Och det är ju halva resan, att fundera på vad man ska ha på sig dag för dag, håller ni inte med? Jag kan dra runt på stan en hel dag på jakt efter de perfekta shortsen och ägna timmar åt att leta efter solhatten som kommer att bli pricken över i. Tror för övrigt att jag kan ha hittat den, ni får se senare. Och fler stiltips blir det i veckan.

Vetskapen vad som väntar i veckan gör mig oerhört förväntansfull – och tacksam för möjligheten att jag återigen får uppleva Mauritius och Belle Mare Plage. Ska vi ta och titta på veckans program?

I kväll är det välkomstcocktail här på resorten med hela teamet, alla journalister, chefen för golfklubben och några av proffsen som ska spela senare i veckan. I morgon eftermiddag är det pressevent och sedan spelar några riktiga legendarer skins game, däribland Tom Lehman, Clark Dennis, Paul Broadhurst och Barry Lane. På onsdag morgon sparkar den första rundan av Pro-Am:en igång med spel på båda banorna, Legend och Links. På eftermiddagen har jag bokat tid med en lokal fotograf, Eugene, för att ta lite fina bilder, så där har jag behövt tänka looks i förväg på ett helt nytt sätt, apropå resegarderob. Det ska bli kul att pröva att jobba ihop. Efter fotograferingen ska jag gå nio hål på Links.

På torsdag spelas andra rundan av Pro-Am;en, för mig blir det leisure slash arbete under ett parasoll vid poolen. Sedan kör Eugene och jag ytterligare en fotografering till på seneftermiddagen. På kvällen är det prisutdelning och cocktails på Blu Bar följt av middag med hela kommunikationsteamet på resortens gourmetrestaurang Blue Penny Cellar – minns att det var riktigt riktigt bra förra året.

På fredag drar själva huvudtävlingen igång, MCB Tour Championship som spelas på mästerskapsbanan Legend. Jag tror att det är två svenskar med i startfältet att hålla ögonen på, Jarmo Sandelin och Magnus Persson Atlevi, men startlistan var inte klar igår när jag kollade sist så jag är inte helt säker.

På lördag är det runda 2 samt finalspel i amatörtävlingen Air Mauritius Trophy. Sedan väntar stor baluns med prisutdelning och cocktails på kvällen och middag på LaKaze.

Tourtävlingen avslutas sedan på söndag på resortens andra bana Legend. Sedan blir det förstås prisutdelning och presskonferens innan en lugn avslutning på kvällen. Och på måndag åker jag hem.

Ja, det var veckan i stora drag men av hänsyn till er nämner jag inte alla pooldopp, simturer i havet, spabesök och långa strandpromenader som jag också ämnar hinna med. Nu väntar solen på mig så vi hörs i morgon!