Detta inlägg innehåller reklamlänkar.

Rutor, check!

Att säsongens look är inrutad har väl knappast undgått någon, och den här hösten har nog mer ruter i sig än någonsin. Så man kan väl gott säga att jag har mina randiga orsaker och rutiga skäl till dagens look.

Nu när vi kliver in i oktober månad och årets sista kvartal, och med den inrutade vardagen väl befäst, vad kan väl vara mer rätt än att matcha med just rutigt!

Alla älskar väl en ruta, till och med jag som oftast klär mig omönstrat. Rutan dock, och randen, är två mönsterbilder som känns rätt för mig.

Detta klassiska mönster brukar ju vanligtvis trenda under höstsäsongen men 2020 är det mer tongivande än någonsin – och i alla former.

Glencheck, tartan, petita och hundtand. Söta minirutor eller maffigt makro. Vad som är rätta rutan för dig, eller hur du kombinerar den spelar mindre roll.

Nyckeln till en cool look är kontraststyling. Matcha gärna maskulina klassiker med mer feminina platt, och våga mixa ruta med ruta. Min lite oversize skjortjacka får samsas med kostymbyxor och klackar för en siluett ger skön grungeglamour till vardagslooken.

Eller så sveper du bara en storrutig rejäl halsduk om dig att matcha till höstkappan, och du är redo. Och på tal om att bli redo. Nu ska jag strax ta mig in till kontoret för en heldag med möten och skrivande, och på lunchen ska jag till Ida som fixar mitt hår. Det blir inga större avsteg från min ”signatur-look”, kort page och spikrak lugg som jag kört med ett tag nu, utan mest en uppfräschning lagom till helgen. 

Outfitdetaljer: Shirt jacket Brixtol Textiles // Kostymbyxor Wera (liknande här) // Polotröja Cos Stores // Ankelboots Rizzo (liknande här) // Axelremsväska Carin Wester

 

 

Foto: Sean Lewthwaite