Nu börjar höstens nyheter att trilla in hos bokhandlarna och det är flera stycken jag ser fram emot att beställa hem. Jag har ju hunnit vara lite ledig i några veckor nu och har äntligen kommit igång att läsa igen. Jag har verkligen saknat det! Jag mår så bra av att läsa, och blir själv mer kreativ i mitt eget skrivande märker jag.

Det senaste året har varit så oerhört turbulent och tungt och jag själv så himla stressad att jag inte haft någon ro att läsa överhuvudtaget, så jag är glad att jag äntligen har hittat tillbaka till det. Och nu när kvällarna blir allt mörkare; finns det egentligen något bättre än att krypa upp i soffan med ett glas rött eller en kopp te och en bok med helt otummade sidor?

Just nu håller jag på att avsluta ”Ryttaren” av Christina Olséni och Micke Hansen. Men den är snart slut och då är jag redo att gå på något nytt. Efter att ha läst Linda Olssons debutroman ”Nu vill jag sjunga dig milda sånger” som jag tokgillade är jag väldigt sugen på att öppna pärmarna på hennes senaste ”En syster i mitt hus”, ett gripande familjedrama om svek, sorg, hopp och förlåtelse.

”I ett stort hus på Costa Brava i norra Spanien, Pyrenéernas sista utpost innan de försvinner ner i Medelhavet, väntar Maria med bävan på sin syster Emma. Sist de sågs var på mammans begravning för två år sedan. Sedan dess har Maria levt en ensam tillvaro. Här skildras med stor psykologisk skärpa två systrar vars liv har formats av den barndom de delat, och ändå inte delat.”

Det låter väl lovande, eller hur?