Detta inlägg innehåller reklamlänkar.

Lugn, kontroll och klarhet.

Vi har alla haft de där dagarna (eller veckorna) när vi har fått lite för mycket serverat på tallriken, känt oss totalt odugliga, eller haft alltför fulltecknade agendor. Ibland är det för att tillvaron är så just då. Och ibland beror det på att vi bara har den där luddiga känslan i hjärnan. Ni vet, när man inte kan sortera sina tankar och urskilja vad som är vad och allt är ett enda stort moln. Jorå, jag har också haft min beskärda del av detta.

Nu när vi alla upplever ett nytt ”normalt” i svallvågorna av pandemin kan det bli ännu svårare att hantera det dagliga livet, för att inte tala om känslorna man upplever. Fast när allt kommer omkring är det precis vad är: känslor. Om än överväldigande.

Oavsett hur många arbetsuppgifter du står inför och hur mycket stress du än känner så finns det sätt att avvärja attacken från denna koloss. Förhoppningsvis kan dessa enkla steg hjälpa dig att möta dagen med mer lugn, kontroll och klarhet. Men ta först djupt andetag, och kom ihåg att det aldrig är så illa som det först verkar.

Bekräfta dina känslor

Det första steget är att erkänna hur du verkligen känner/mår. Oavsett om du bara sätter dig ner en kort minut för att checka in med dig själv, skriver några rader i din dagbok, eller gör en snabb meditation så hjälper det att bli grundad innan du ger dig in i frenesin. Ibland kan detta första steg rensa vägen för att du ska kunna hantera allt annat.

Gör en prioriteringslista

Nu är det dags att få ner allt som trycker dig på ett ark papper. Få ut det, bara få ut allting. Skriv ner alla arbetsuppgifter och saker som du känner att du måste hinna med så att du kan få dem ur hjärnan. Okej. var nu ärlig med dig själv. Vad måste verkligen göras idag? Vad kan vänta till imorgon? Och vad kan vänta till nästa vecka? När du har skrivit rent en ny lista som endast innehåller de mest brådskande sakerna, prioritera dem i ordning efter betydelse. Lägg den andra listan åt sidan.

Delegera det du kan

När din att göra-lista känns omöjlig är det okej att kalla på hjälp. I själva verket borde du det. När du känner dig överväldigad av allting måste du ibland svälja stoltheten och be om hjälp. Människor är mycket mer villiga att hjälpa oss än vi tror. Naturligtvis ska du inte utnyttja folk bara för att du kan, men om din partner kan fixa middagen, din kollega hjälpa dig med presentationen och dina kids städa sina egna rum kommer du att känna dig mycket bättre. Använd ditt omdöme och be om en hjälpande hand där det är lämpligt.

Fokusera, fokusera, fokusera

Vi (kvinnor) är ofta vansinnigt bra på att multitaska. Nu ska du göra precis tvärtom. Glöm allt vad multitasking heter. Lägg din telefon i ett annat rum, stäng av musik/radio/teve som står på och koncentrera dig på att göra en sak i taget. Det är ofta hemligheten med att vara produktiv men som så många av oss glömmer bort i dessa dagar. Att göra en sak i taget kommer för det mesta att ta dig halva tiden än om du håller på med en massa grejer samtidigt.

Var snäll mot dig själv

Saken med oss människor är att vi tycks tro att vi är de enda individerna som blir försenade, missar deadlines, eller trasslar till det då och då. Vi tror att vi är dåliga och att andra inte är det men det är bara strunt. Du är inte ensam. Någon annan har alltid varit i samma läge och gjort samma sak. Och viktigast av allt: det är okej! Se till att din mentala hälsa kommer före ditt arbete, ditt träningspass, ditt hushållsarbete och dina relationer. Ingenting kan fungera om du inte mår bra och känner dig mentalt sund. Och om du inte fungerar kan du heller inte förvänta dig att andra saker ska fungera. Så, var snäll mot dig själv och tillåt dig själv vara en ofullkomlig människa. För du är precis lika bra ändå.

Outfitdetaljer: Skinnjacka Massimo Dutti (liknande här) // Kostymbyxor i ull Arket // Boots Bianco Footwear (liknande här) // Halsduk Weekday

 

 

Foto: Sean Lewthwaite