Så här efter jullov och ledighet väntar fulla inkorgar, projekt och uppgifter att ta itu med. Om du är det minsta lik mig så innefattar dina arbetsdagar att flänga runt en del, vilket innebär djupa andetag, mycket tålamod och kaffe för att inte bli galen. Vanligtvis kräver mitt vardagliga liv att jag ska hantera en mängd olika arbetsrelaterade projekt, möten, åtaganden och sysslor, för att inte glömma mina personliga intressen som att träna och äta bra. Nu har jag inga barn – händerna i taket till alla ni som har det och som lyckas jonglera föräldralivet på detta – men mina dagar är ändå nästan alltid fulltecknade. Addera till det att man vill hinna träffa vänner, ha ett välstädat hem och kanske läsa ett kapitel i en bok emellanåt utan att bli avbruten, så förvandlas det till en rätt rejäl hög med uppgifter att balansera.

För mig fungerar det bäst om jag betar av högen med småsaker först, liksom rensar bort mindre uppgifter som går snabbt att beta av för att sedan fokusera på de större uppgifterna en efter en utan att ha det där gyttret som stör. Samtidigt, med flertalet projekt och artiklar och annat som löper parallellt ter sig verkligheten inte alltid så.

Självklart vill jag också se välklädd och koordinerad ut men ändå slutar det ofta med att jag går ut genom dörren i ”det gamla vanliga”, min go to-look jeans och skinnjacka, eftersom jag vet att den funkar även om det inte alltid känns så inspirerande. Men det finns några tricks att ta till för att höja stilnivån ett snäpp så att man ser obesvärat uppklädd ut till vardags trots att man är busy.

Köp upp dig på snygga basplagg

Att klä sig snabbt är en nyckel till att komma i tid på morgonen. Jag har upptäckt att det hjälper mycket att fylla garderoben med stilrena uddaplagg som är mångsidiga och som enkelt går att kombinera till många olika outfits. Basplagg som en klassisk blus, skräddade byxor och min vinterfavorit polotröjan i kashmir är perfekta att addera till garderoben. När jag hittar ett plagg som jag verkligen gillar kan jag köpa det i flera olika färger, för då vet jag att jag alltid känner mig välklädd, självsäker och ser ut som att jag spenderat betydligt mer än tio minuter på min morgonrutin.

Satsa på neutrala färger

Det finns en anledning till att fransyskor har ett rykte om att alltid se fantastiska ut. De håller sig till enkla, neutrala färgpaletter som möjliggör oändliga outfitkombinationer och minimerar risken att man ångrar sitt klädval (ni vet, när man kommer till jobbet och ser sin outfit i spegeln och undrar hur man egentligen tänkte). Satsa mycket på neutrala färger för enkla kombinationer. Tänk vitt, grått, svart, marinblå, beige och min favorit brunt, så kan du enkelt dra ihop en look utan att behöva bekymra dig för att det inte ska passa ihop. Bra basplagg i neutrala färger skapar stilrena looker som alltid känns eleganta.

Skapa balans

Ett tips att tillämpa på alla områden i livet, men för stunden låt oss prata stil. Nu när du har snygga basplagg i neutrala färger är du redo för att sätta ihop din look. Om du väljer tajt nertill, som ett par skinny jeans, så satsa på mer volym upptill för att skapa balans. Och tvärtom, kör du på ett par vida byxor väljer du med fördel en tajtare topp, eller skapar en snygg figur genom att sätta ett bälte i midjan. Allt handlar om att skapa balans.

Sätt din bästa sko främst

Inget ropar ”välklädd” så som ett par knallröda boots eller höga remsandaler. Genom att kliva i ett par snygga skor gör du ett stilstatement som till och med Carrie Bradshaw skulle godkänna.

Addera enkla accessoarer

Med kläderna på är det dags att addera den sista touchen. Behåll enkelheten genom att addera ett enkelt hängsmycke om nacken eller din favoritklocka och ett par armband. Stiftörhängen eller örringar passar till allt och utstrålar alltid en viss elegans. Skapa ett utrymme därhemma där du har dina mest användbara smycken lättillgängligt. På så sätt kan du addera dem till dagens look innan du kliver ut genom dörren på morgonen.

Outfitdetaljer: Polotröja Massimo Dutti (liknande här), vaxade jeans och skärp Massimo Dutti (liknande här och här) // Pumps af Klingberg // Örhängen Pilgrim (liknande här)

Foto: Sean Lewthwaite