Jag är en sucker för all form av peeling, enzympeeling, peeling med korn, peelingpads, you name it. Det är det snabbaste sättet att få en strålande hy och jag fullkomligt älskar känslan av att ”skala av” det översta hudlagret och låta ny rosig hy komma fram.

För mig är en noggrann rengöring det viktigaste steget i min hudvårdsrutin. Jag har nästan alltid haft problemhy även om det var mycket värre förut och det tog många år innan jag hittade rätt i produktdjungeln. Därför uppdaterar jag min necessär väldigt sällan och jag är också försiktig med att ge rekommendationer eftersom hudvård är så oerhört individuellt.

Men nu har jag hittat en nyhet som fått flytta in hos mig och som jag vill tipsa om, nämligen Dermalogicas Daily Superfoliant, en pulverpeeling som gör huden superslät. Bland annat innehåller den aktivt kol – pulvret ser ut som finmald lavasand – som rengör på djupet och skyddar mot förorenande partiklar. Samtidigt är peelingen väldigt skonsam så man kan använda den dagligen vilket jag gillar. Huden känns verkligen fräsch och silkeslen efteråt, så den kommer garanterat att få följa med i min necessär i sommar.