Akenberg Suobbat

Boy, oh boy, veckan startar på absolut bästa sätt. I dag släpper vi nämligen den härliga nyheten att konceptbutiken Maison 10 i New York har tagit in Akenberg! AnnKathrin och jag är oerhört stolta och glada förstås, det ligger otroligt mycket arbete bakom och att komma in på den amerikanska marknaden är så stort.

Maison 10 ligger på 260 5th Avenue i NoMad (North of Madison Square Park) och är en unik plattform med designprodukter och konst från internationella och lokala designers och konstnärer. I butiken säljs noggrant utvalda produkter i tio kategorier, från accessoarer och väskor till böcker och unika parfymer.

Det känns fantastiskt att vi nu ska få visa vår design för kunder både i deras butik och online. Genom Maison 10 får vi också möjlighet att visa hur långt vi i Sverige har kommit när det gäller hållbar och småskalig hantverksproduktion av hög kvalitet. Vi vill inte designa onödiga produkter. Allt vi gör ska ha ett syfte och sin plats och för oss är det mer värdefullt att skapa genomarbetad design som håller över tid.

Precis som vi arbetar Maison 10 utifrån ett hållbarhetsperspektiv och stöttar etisk konsumtion. Till exempel doneras tio procent av all försäljning på till olika välgörenhetsorganisationer, vilket vi nu får vara med och bidra till.

Så med dessa glada nyheter och en bild på vår husmodell Laura Majid i bågen Suobbat sparkar vi igång veckan!

 

Foto: Sean Lewthwaite