Behind every great woman, is a great pair of jeans.

Jag vet inte hur det är med er men min garderob kretsar mycket runt denim. De klassiska denimbyxorna är definitivt mitt go-to basplagg, måndag som fredag som helg.

Det rätta paret jeans kan få en att känna sig ostoppbar. Ni vet hur det är när man är på jakt efter ett par nya; man står där i provrummet, svettig efter att ha prövat det ena paret efter det andra och så plötsligt glider man i ett par som sitter helt perfekt. Den känslan!

För mig är det viktigt att ha en snygg men också praktisk garderob där jag kan stajla plaggen i många olika kombinationer och du kan skapa oändligt många looker med basingrediensen välsittande jeans. Jeans med vit t-shirt och kavaj. Jeans med sofistikerad blus och boots. Möjligheterna är ändlösa.

Jag vill känna mig cool och avslappnad i alla lägen – oavsett om jag sitter i ett viktigt jobbmöte eller ska iväg på en AW. Då är jeans + skinnjacka perfekt.

Däremot ser jag till att lägga lite extra krut på stylingen med accessoarer och för att få en annars vanlig jeansoutfit att sticka ut. Det enklaste stylingtipset för en lyckad look är att satsa på ett par klackar – boots, pumps, stövlar – och något statementsmycke. Ett annat tips för att din jeanslook inte ska bli allt för enkel är att addera en snygg sidenscarf och en rolig handväska.

Outfitdetaljer: Jeans Kappahl // Skinnjacka Massimo Dutti // Boots Rizzo // Handväska Massimo Dutti // Scarf garderobsfynd

 

Foto: Sean Lewthwaite