Det här inlägget innehåller reklamlänkar.

Bonjour från Floragatan!

När jag ska investera i nya plagg tenderar jag att komma hem med någonting i svart, blått, brunt eller vitt. Det är ju vettigt, eller hur? De färgerna kommer att användas mest och är lättast att matcha med majoriteten av vad som redan finns i garderoben.

Men när vårvindarna försiktigt börjar svepa in och väderprognosen gör det möjligt att bära skor utan strumpor eller blotta ett nyckelben så får jag alltid en sådan lust att fräscha upp min look med några rejäla färgstänk.

Visserligen är monokromt beige är en de stora modetrenderna just nu, och jag älskar också att bära klassiskt svart och vitt precis som ni säkert gör, men ett liv helt utan färg bli alltför tråkigt i slutändan.

Så här kommer några förslag på hur ni kan liva upp garderoben med lite djärvare färgkaskader.

Börja med pastellerna

Under våren är pasteller alltid i ropet, och de är ett utmärkt sätt att skruva upp färgstyrkan och fixa övergången till en mer kromatisk stilsäker garderob. Ljusrosa, babyblått, korall, mintigt grönt och vaniljgult är perfekt drömmiga nyanser som flirtar med färgpaletten.

Låt väskan lysa upp

Om du inte av naturen är en person som bär färg, så testkör genom att addera en skulptural väska i en lysande färgton som koboltblå, cerise eller gräsgrön. Bär du vanligtvis neutraler så kommer en färgstark väska att liva upp varenda outfit utan att putta ner dig i färgpytsen.

Sätt bästa foten främst

Inget säger stilsäker bättre än ett par knallröda boots eller kanariegula remsandaletter. Glider du in i ett par chica skor i en anslående färg gör du ett statement som till och med Carrie Bradshaw skulle göra tummen upp för. Plus att du enkelt kan mixa dem med neutrala basfärger och andra ljusa färger eftersom de bara tillför en lagom stor färgklick.

Grunda med neutraler

Om du går all in med en ceriserosa blus så balansera den med ett par klassiska blåjeans. Om du satsar på att rocka en knallröd midikjol så styla den med en enkel vit t-shirt. Grunda med neutrala färger så att du antingen balanserar ett högljutt plagg med ett mer nertonat, eller bryter av med ett plagg i en annan textur såsom läder eller denim.

Välj dina mönster

Att inkorporera färgstarka plagg är lättare när det finns ett lekfullt mönster som suddar ut färgen lite grann. För en fin balans, leta efter mönster som mixar neutrala toner med starka färger. Vare sig du föredrar randigt, blommigt, grafiskt eller djurmönstrat så rocka loss din outfit med självförtroende så kan det inte bli fel.

Outfitdetaljer: Bomullsklänning Crãs // Ankelboots Rizzo (liknande här) // Handväska Ruitertassen

 

 

Foto: Sean Lewthwaite