Nytt inslag här i bloggen från och med i dag nämligen en titt på basgarderobens stöttepelare. De där säkra korten man alltid kan ta till när inspirationen eller tiden tryter. Först ut är klassikern nummer 1: Den vita skjortan.

En hållbar och säker stil handlar för mig om att bygga upp en bra bas som håller över tid. Min strategi är att investera lite extra i nyckelplagg av riktigt bra kvalitet, några få sorters plagg som fungerar med minsta fem andra plagg man redan har i garderoben. Stilrena och enkelt skurna i neutrala färger som marinblått, beige, kamel, svart och vitt. Trick nummer 2 är att välja basplagg som inte är trendkänsliga utan håller säsong efter säsong. När man väl har en fungerande basgarderob kan man sedan kosta på sig enstaka trendplagg i starkare färger och mönster för att addera det där lilla extra.

Ett av mina mål det här året är att fortsätta rensa ut i garderoben. Jag har fortfarande en bit kvar men det känns som att en stilsäker och nerbantad basgarderob är rätt väg att gå 2019 och att jump-starta en ny approach till personlig stil. Hela det här basgarderobstänket har verkligen fastnat och jag gillar det allt mer – även om antalet dagar i rad jag burit jeans är borderlinebeteende så kan jag inte få nog.

Tillbaka till den vita skjortan då. En komplett basgarderob behöver en vit skjorta av bra kvalitet. Jag minns att jag under gymnasiet ofta bar skjortor utanpå byxorna. Sedan följde ett antal år då jag nästan inte klädde mig i skjorta alls, varför vet jag inte riktigt, men nu har jag återigen hittat tillbaka och blivit ett fan av den vita herrskjortan. Det finns ett stort utbud i butikerna, men själv väljer jag en klassisk modell med raka linjer och enkel design men gärna med någon liten detalj någonstans.

Vill man klä upp den så öser man på med örhängen, ett gäng halsband och armband, eller adderar en enda maffig statementaccessoar – eller varför inte med en svart spets-bh inunder som får skymta fram? Vill man ha en cool vardagslook räcker ett par snygga kostymbyxor, eller som jag har här på bilden, min lite längre skjorta med frackbröst matchad med boyfriend-jeans och ett par schyssta klackar.

Skjorta Cos Stores // Jeans Kappahl // Pumps Rizzo