Hej onsdag! Hur mår ni? Jag sitter och sliter med en artikel som inte tycker riktigt landar som jag vill ha den, men ska strax ta mig in till stan för ett möte. Jag ska träffa en eventuell uppdragsgivare och vi ska ses på Albert & Jacks’s som är mysigt för möte i en skön atmosfär. Sedan sitter jag nog kvar och jobbar och tar något att äta innan jag ska till kiropraktorn. Alberg & Jacks har både frukost, lunch, fika och nybakat bröd som man kan handla med sig. Menyn är alltid fräsch och till lunch kan man komponera ihop sin egen tallrik, vilket är toppen. För ett tag sedan åt jag en sallad med chèvre och rödbetor som var riktigt god. Fast deras ägg och avokado på rågbröd säger jag nej tack till – alltså, vad är grejen? Jag avskyr avokado så jag kan lova att ni aldrig kommer att få se några bilder på avokadomacka i mitt instagramflöde.

Fast jag gissar att det aldrig är för sent att lära sig … Faktum är att jag tidigare inte var särskilt förtjust i rödbetor och det tog lång tid för mig att lära mig tycka att de är goda. Gissar att det är så med en del råvaror, att man liksom måste vänja sig in i dem. Vuxna smaker, ni vet.

Nåväl, om ni blev sugna på rödbetor så får ni här ett busenkelt och snabbt recept på rödbetspesto. Passar toppen till pasta om ni vill men jag använder den mer som en röra till maten eller på en skiva gott bröd.

Ni behöver:
1 rödbeta
1 vitlök
½ dl pinjenötter
¼ dl olivolja
1 tsk flingsalt

Skala och finriv rödbeta och vitlök. Krossa pinjenötter i en mortel, blanda samman alla ingredienser och smaka av. Voilà!