Detta inlägg innehåller reklamlänkar.

Lovely leather.

Även om stil övertrumfar mode är det ändå en förutsättning att ha lite koll över rådande modetrender för att hålla hög stilnivå. Nu går vi mot en härlig säsong då vi har mycket snyggt att se fram emot, allt ifrån trenchcoats och dressad denim till tropiska mönster och poppiga neonfärger. Våren 2020 innehåller något för varje person och stil!

En av de allra hetaste trenderna – och ett av mina favoritmaterial – är skinn. Redan höstmodet innehöll mycket skinn och konstläder och denna trend fortsätter alltså i vår men ändrar den form och färg, vilket känns nytt och spännande. De klassiska svarta och bruna läderplaggen finns förstås också där, men till våren dyker skinn upp i både ljusare nyanser såsom duvblått och lavendel liksom mustigt rött och chockrosa på allt från hellånga läderrockar till skinnkjol och skjortor.

Om det är något jag längtar efter så är det att få kliva ut genom dörren med bara skinnjackan på. Det förnuftiga så här års är väl ändå en varm jacka, så till dess är mitt knep att bära skinnjackan som kavaj inomhus och ha en ytterjacka ovanpå när jag går till och från kontoret.

Skinnjackan är precis som jeansjackan ett plagg som aldrig går ur tiden. Bär den till ett par jeans och t-shirt, eller till en festlig partyklänning– med rätt styling kan den få vilken outfit som helst att kännas lite snyggare.

Mest stilpoäng den här våren ger en hel läderlook. Om det känns svårburet så välj ett favoritplagg i skinn och stajla med andra material som siden eller stickat för spännande kontrast. De höga läderstövlarna som varit superheta under hösten är ursnygga att matcha till smala jeans eller sexig skinnkjol – extra fint till de superheta stövlarna. Vill du inte bära äkta skinn finns det många veganska alternativ den här säsongen.

Outfitdetaljer: Skinnjacka Massimo Dutti (liknande här) // Denimkjol Levi’s (liknande här) // Polotröja Cos Stores // Stövlar af Klingberg// Skärp Afound