Har precis landat i soffan med datorn i knät efter en lång dag av möten, skrivande och tandläkarbesök. Jag känner mig rätt trött både mentalt och fysiskt men måste beta av några sista förberedelserna inför en intervju i morgon bitti innan jag gör kväll. Det ska bli så skönt att få krypa ner i sängen, sätta timer på tv:n och slumra in till surret av någon film. Jag är verkligen ingen nattuggla, haha! Däremot har jag inga som helst problem att gå upp klockan fem på morgnarna för att riva av ett träningspass innan jobbet.

Men nu till något helt annat, nämligen att jag bokat hotell för min Münchenresa i sommar. Japp, det blir ett återbesök på underbara Bayerischer Hof som jag gillar så mycket. Riktigt längtar efter att få bo där igen.

En av anledningarna är deras underbara takterrass med den här utsikten. Läget kunde inte vara bättre, mitt i stan och med den berömda Frauenkirchen i blickfång. Bayerischer Hof är en riktig hotellklassiker som aldrig går ur tiden, men med modern design och en underbart hjälpsam personal. Lyxigt men ändå laidback.

Här tänkte jag sitta och jobba innan jag avslutar arbetsdagen med ett besök i hotellets spa …

… där jag simmar några längder i poolen och kanske unnar mig en skön massage. Kommer att underlätta mitt jobb när jag är där avsevärt, tänker jag.

Kvällsbegivenheterna inleder jag med ett glas i Falks Bar som är en riktig hotspot. Spegelsalen är daterad 1839 och var faktiskt det enda rummet på hotellet som klarade sig utan skador under andra världskriget. Visst är den vacker?

Nu åker jag själv och det är ju en jobbresa, men vad jag ska försöka njuta under dagarna jag är där – rummen på Bayerischer Hof är typ större än min lägenhet så jag kommer att bli bortskämd med stora ytor. När jag var där senast höll de på att bygga ut med ett annex som nyligen blev klart. Jag måste nästan nypa mig själv i armen så fint ser det ut. Älskar rum med mycket ljusinsläpp, det gör något med mig. Längtar …

 

Foto: Benjamin Monn