God kväll, hur mår ni? Jobbar ni som jag eller har ni höstlov? Fast numera heter det ju läslov och det är väl gulligt. Ett helt lov för att läsa. Hur underbart att få tid att bara sjunka in i läsandet och glömma bort tid och rum.

Jag har precis kommit hem efter en dag av skrivande, möten och förberedelser inför en intervju jag ska göra inom kort och som jag är riktigt pepp på. Den senaste tiden har jag ofta fått stanna upp och nypa mig själv i armen för att fatta alla fantastiska kvinnor jag har intervjuat och som jag har runt omkring mig. Det är ett av de stora plussen med att arbeta som journalist, att man får möjlighet att träffa så vansinnigt kompetenta, intressanta, inspirerande och balla personer och ta del av deras livsresor. En av dem som jag alltid fascinerats över är en av våra mest tongivande svenska politiker ur min generation, Birgitta Ohlsson. Därför är jag lite extra glad att kunna berätta att jag fick möjlighet att göra en intervju med henne för en tid sedan och som ni kommer att få läsa här i bloggen imorgon, så glöm inte att kika in då!

En helt annan grej. Häromveckan när jag var på väg hem och passerade Grindtorpsbacken höll en man på att bygga en fin gärdsgård. Han hade fått i uppdrag av kommunen att bygga en gärdsgård för att skydda och lyfta fram Torrbackens fina flora och fornlämningar, en gammal betesmark som jag passerar i princip varje dag. Förr i tiden betades det av kor, men i dag slås området med slåtter för att gynna alla små blommor som växer här, som backsippa och backnejlika. Förutom att jag tycker att det är viktigt att bevara natur- och kulturhistoriska värden för framtiden så har jag alltid tyckt att gärdsgårdar är vackra. Och det är ett traditionsrikt hantverk som bara blir vackrare med åren.

När jag hade passerat gärdsgårdsbygget och kommit hem var jag tvungen att läsa på lite och tydligen är det en uråldrig teknik där man värmer smala grangrenar över öppen eld så att saven börjar koka i grenen vilket gör den böjlig. Man använder bara naturmaterial när man bygger den, alltså varken spik, ståltråd, färg eller kemikalier, ändå håller en gärdsgård i minst 25 år. Fantastiskt, eller hur?

Anyway, nu är jag hemma och har medvetet inte planerat in något alls ikväll eftersom jag behöver pula lite här hemma. Ska bara svänga ihop en snabb soppa till middag och sedan krypa ner under en filt med en bok för att läsa en stund. Läslov, ni minns? Dessutom är det ruggigt väder vilket gör det hela ännu mysigare.