Detta inlägg innehåller reklamlänkar.

Den lilla svarta. Vilket fenomenalt plagg ändå. En riktig klassiker som passar lika bra för en nedtonad look på kontoret som för ett sobert sammanträde eller en stilsäker festkväll. Allt hänger på stylingen där accessoarerna bestämmer inriktningen. Jag skulle vilja påstå att en LBD (Little Black Dress), som man ju ofta kallar den i modesammanhang, är ett nödvändigt inslag i garderoben. Att investera i en svart knäkort klänning är ett säkert tips för att alltid ha något tidlöst att ta på sig om man vill bli chic utan större ansträngning.

Den lilla svarta finns givetvis i en mängd varianter men välj en modell i stilren design som understryker det bästa hos dig och i ett material av god kvalitet. Jag gillar generellt minimalistiska plagg som har fina detaljer och de små fickorna på den här klänningen från Cos Stores var det som gjorde att jag slog till på den. Jag köpte den för kanske fem år sedan och vet inte hur många gånger jag har använt den. Perfekt när jag vill vara snygg utan att sticka ut; synas utan att synas.

Den här hösten är ju skinn stort. och Gannis skinnklänning funkar utmärkt till vardags. En bra basklänning är annars denna ribbstickade (Arket) med en smickrande skärning över bysten. Och Loewes minimalistiska klänning med veck och vidd är så fin.  Även fransar är en het trend den här säsongen. Kolla in Arkets variant som fungerar lika bra på jobbet som på julens festligheter.

Charlotte Perrelli har nyligen lanserat sitt klädmärke La Vie. Riktigt cool med sin skärning är denna sidenklänning värdig en grekisk gudinna. Till fest väljer jag en klänning med långa ärmar och höghals (By Malene Birger) – elegant och feminint. Annars talar jag mig gärna varm för vårt vackra ryggparti. Det är en spännande kroppsdel vi borde framhäva mer och det blir särskilt sensuellt med en svart klänning med en vacker rygg. Kolla in denna från & Other Stories och By Malinas eleganta med hög hals och öppen rygg!

Vågar du satsa på paljetter? & Other Stories har den här ursnygga miniklänningen med uppbyggda axlar. Spana också in denna längre variant. Drömköpet? Den här virkade klänningen (D&G)!

 

Foto: Sean Lewthwaite