Häromdagen träffade jag Stefan över en kaffe och vi satt och snackade länge – alltid lika energigivande! Stefan har ju varit min mentor i några år och förutom att han har hjälpt mig i min beslutsprocess och att ta viktiga steg i livet så har vi ett stort intellektuellt utbyte, särskilt när det kommer till affärsmöjligheter och personlig utveckling, där vi delar många tankar och åsikter.

Receptet till att ha en ständig progression i livet kan låta enkelt. Nyckeln är att våga utvecklas, oavsett om man vill ta ett karriärkliv, starta eget, avancera till nästa nivå eller växa som individ. Men ibland behöver man ta hjälp att se vägen framåt. Hjälp att lära sig förbättra sina svagheter, optimera det man redan har och sedan ta steget mot nya mål. Då kan en mentor kan vara svaret.

Jag har haft turen att ha Stefan vid min sida (här hittar ni ett inlägg där jag berättar mer om det) och nu har jag kommit till en punkt i livet där både jag och han känner oss sugna på att ge oss i kast med något nytt gemensamt. I våras hade Stefan besök av Neels, en ung man som är professionell cricketspelare och som han träffat under en resa till Sydafrika. Neels hade några månader ledigt innan årets cricketsäsong skulle dra igång i England där han bor (själv är han sydafrikan) så han passade på att komma till Stockholm och bodde då hemma hos Stefan.

Eftersom jag verkligen gillar att träffa nya människor mötte jag upp med Neels och vi satt länge och pratade om hans bakgrund, framtidstankar och vad han ville med livet, och om min bakgrund, resan med Akenberg, mitt skrivande och mina framtida mål. Det intressanta var att jag tidigt under vårt samtal fick en rätt klar bild av vart Neels var på väg karriärmässigt och vilka steg han borde ta, även om han själv inte hade insett det. Det blev allt tydligare ju längre vi satt och pratade – och nu visar det sig att min feedback var värdefull. När jag och Stefan sågs i förra veckan så berättade han att Neels genomgått processen att bli spelaragent och just blivit ackrediterad och godkänd att arbeta som det inom cricketvärlden! Jag blev så otroligt glad att höra att han faktiskt gjort den förändringen och tagit de stegen precis som jag hade föreslagit. Sån lycka! Så när jag kom hem skickade jag ett sms till Neels där jag gratulerade honom och svaret dröjde inte länge: “Thank you very much for the message and it was our chat that convinced me to go for it.“

Så så himla roligt! Och när Stefan sade att det var tack vare mitt ”mentormöte” med Neels som puttat honom i rätt riktning kände jag direkt att jag skulle vilja utveckla detta. Min pappa jobbade med individ- och ledarskapsutveckling och det är något vi diskuterat under många år, så det kanske är så att det är dags att ta tag i det nu. Jag är på en plats i livet idag där det kan gå åt vilket håll som helst. Mer än någonsin är jag öppen för nya saker som händer, nya intressen. Akenberg är ett av de affärsmässiga investeringarna som jag satsar fullt ut på. Men där finns även utrymme för ytterligare något mer.

Så nu har Stefan och jag börjat klura på hur vi ska ta vår idé om att erbjuda mentorskap till marknaden. Det ger båda oss så otroligt mycket att se andra människor växa som personer, i sina karriärer, att det skulle vara en ynnest att få arbeta med det – och det finns ett stort behov av mentorskap där ute. Hur tänker ni kring mentorskap? Har ni haft mentorer eller varit mentorer själva? Det vore kul om ni hörde av er och berättade!