Hej, måndag igen. Jag sitter på kontoret i detta nu och har lyckats plocka ihop delarna av mig själv efter gårdagens sorgeattack. Det var skönt att få vara riktigt satans skitledsen. Tror jag behövde få rensa ut en massa som jag samlat på mig de senaste veckorna och som jag bara stoppat undan. Nu känner jag mig bättre. Ser livet lite mer i fyrfärg och är taggad på en ny vecka.

Den här veckan kan antingen bli ganska lugn eller extremt hektisk, det beror på om jag ska göra ett stort jobb onsdag till fredag eller inte. Jag sitter och väntar på besked från kund så vi får se hur det blir med den saken. Annars innehåller veckan en del trevliga möten, både jobbmässiga och privata. Jag ska skissa vidare på en företagsidé tillsammans med en designer jag lärt känna och som jag hoppas vi kan göra verklighet av under 2018. Och om bara en liten stund ska jag på pressvisning av Eataly, det italienska saluhall/matmarknadskonceptet som öppnar i den före detta biografen Röda Kvarns lokaler på Biblioteksgatan i Stockholm på lördag. Det ska bli himla skoj.

Men först lite måndagspepp:

Tulpantricket. Blommor är alltid en bra idé och särskilt nu då vi kan frossa i tulpaner. Ren och skär glädje.

 

Eros Ramazotti. Finns inget som sätter en i rätt stämning som lite italienska tongångar. Più bella cosa, helt enkelt. Passar ju bra med tanke på Eataly också. Ramazotti är förresten aktuell med en ny skiva och så småningom även en världsturné. Kanske säger en del om min ålder, haha, men jag tycker det låter spännande!

 

Foodjunkie har gjort rödbetssoppa och det ser så gott ut. Enkelt som tusan och en riktig energiinjektion. Jag har gjort en gryningscocktail med rödbetor som också är en riktig pick me up. Här hittar du receptet.

 

 

Stil i P1. Det bästa programmet som någonsin gjorts på Sveriges Radio? Initierat, intressant och inspirerande. Fredagens avsnitt tar en titt på Hollywoodikonen Jane Fonda och undersöker varför den äldre kvinnans status under de senaste åren verkar ha förändrats, till det bättre. Äntligen!

 

Få saker lyfter humöret lika snabbt och effektivt som tanken på nya vårsneakers. Här är tre av säsongens snyggaste par från Adidas, Filippa K och Eytys.