I fredags gjorde jag mig fin efter jobbet för det vankades middag på stan. Jag hade bjudit ut mamma på middag och hade bokat bord på Lisa Elmqvist i saluhallen där hon inte varit tidigare.

Östermalmshallen återinvigs efter helrenoveringen, om allt går enligt plan tidigt 2019. Jag tycker de har lyckats riktigt bra! Att den tillfälliga byggnaden har till och med har vunnit pris i en internationell arkitekttävling i kategorin Commercial Retail 2017 är förstås extra roligt.

Jag jobbar ju med saluhallens magasin och med Lisa E och ville att mamma skulle få njuta av deras kulinariska värld och fantastiskt fina råvaror. Både hon och jag älskar fisk och skaldjur och jag köper gärna med mig godsaker hem från deras delikatessdisk. (Och ni får ursäkta den fantastiskt osnygga färgställningen i den här bilden …)

Jag hade kunnat beställa in hela menyn men valde till slut helstekt rödtunga med rödbetor och kapris som var vansinnigt god. Alltså wow – kan man få stående hemleverans en gång i veckan?

Mamma tog en fisksoppa med räkor, musslor och havskräfta och till den aioli och vitlöksbröd. Surprise surprise? Eh, not so much. Hon beställer banne mig alltid fisksoppa på restaurang, haha!

Jag är ingen dessertmänniska så jag hoppade det och avrundade med en kopp te, men mamma satsade på choklad- och kolatårta med hallonsorbet. När middagen var finito och vi var avpratade skickade jag hem henne i en taxi, gick hem till mig, kröp ner i sängen och somnade till Skavlan.

Det var det. Härligt på alla sätt och vis.