Inga planer för midsommar men vill helst skippa dansandet kring majstången till förmån för en skön golfrunda? Alright, här kommer tre bantips inför midsommarhelgen!

Torreby Golfklubb

På Torreby Golfklubb finns alla möjligheter till en inspirerande midsommarrunda. Torreby breder ut sig invid Färlevsfjorden strax norr om Uddevalla och är Bohusläns äldsta golfklubb (1962). Den vackra 18–hålsbanan är faktiskt en liten ”juvel” som kan räknas till en av Europas bästa parkbanor. Klassisk engelsk i sin stil och full av utmaningar och höjdskillnader. Kortare doglegs varvas med långa raka hål där man med fördel kan panga på. Klubben ståtar även med ett unikt klubbhus – Torreby slott! Vill du övernatta går det att hyra en lägenhet i slottet.

Carlskrona Golfklubb

Epitetet ”Sveriges Golfkust” förpliktigar men visst lever Blekinge upp till det med sina åtta fina golfbanor. På Carlskrona Golfklubb möts man av tradition och kvalitet. Klubben är landets tredje äldsta (1906) och den fina parkbanan med seasideinslag belägen i ett naturreservat på Almö öppnade redan 1954. Banan har en klassisk layout med pampiga ekar, restaurerade stenmurar och en ständigt närvarande skärgårdsmiljö – man ser havet på nästan alla hål. Vackert, välskött och väldigt mycket golfupplevelse! Utanför ligger Sveriges sydligaste skärgård med 1 650 ökar, kobbar och skär, lika underbar den.

Foto: Mickael Tannus

Funäsdalsfjällens Golfklubb

Allt fler väljer att ta bagen till fjällen. Du förstår varför när du kommer till Funäsdalsfjällens golfklubb. 18-hålsbanan i Ljusnedal är Sveriges äldsta fjällbana, en fin skogs-/seasidebana med utmaningar för alla oavsett spelnivå. Landskapet är obeskrivligt vackert och när solen kryper ner över Hamrafjället i väst så blir upplevelsen något alldeles extra. Det här är fjällgolf när det är som bäst!

Foto: Jocke Lagercrantz