Sist på bollen när det kommer till BB-krämer har jag precis börjat hitta rätt i skönhetsdjungeln. Jag har länge irriterat mig på att min hy med åldern fått så ojämn hudton men aldrig riktigt känt att jag har haft tid eller ork att börja använda underlagskräm. Förrän nu, då jag upptäckt BB-krämens multifunktion: fukt, primer, solskydd och täckande färg allt i ett. För mig som har ont om tid på morgonen är det toppen att bara behöva använda en enda kräm som snabbt går in i huden.

Så jag gick till Kicks som har ett stort utbud av foundations och puder för att få hjälp att hitta rätt. De har utvecklat Colour ID, ett verktyg som mäter hudtonen och med hjälp av den personliga färgkod man får fram kan man sedan hitta den foundationprodukt som matchar bäst. Det var ett par olika foundations som matchade min hudton men jag valde till slut Clarins Skin Perfecting Cream i nyansen Fair eftersom jag gillar franska märken.

Fast eftersom jag inte vill se för sminkad ut och kan tycka att en BB-kräm, även om den inte är lika täckande som en färgad dagkräm, kan bli för tung så vill jag tunna ut den ytterligare för att den bättre ska smälta in i ansiktet och ge en jämn och fin ton. Därför brukar jag själv blanda ihop den perfekta krämen i en liten burk. Först tar jag 2/5 av Clarins Skin Perfecting Cream.

Sedan adderar jag cirka 1/5 Clinique Redness Solution, en färgkorrigerande kräm jag skaffade mig för något år sedan och som jag brukar använda vid blemmor och pigmentförändringar, eller då jag för tillfället är röd på vissa ställen. Den gröna färgen neutraliserar och korrigerar rodnad och är toppen om man har röda områden som man vill tona ner. Det behövs inte mycket och man ska akta sig för att ta för mycket för då kan man lätt se lite illamående ut.

Till sist fyller jag på med 2/5 mycket fuktkräm. Det kan egentligen vara vilken fuktkräm som helst, det jag har hemma för tillfället bara den är tillräckligt lättflytande. Just nu råkar det vara Vaseline Intensive Care. Sedan blandar jag noga – et voilà! Den perfekta dagkrämen är klar.