Stockholm är verkligen en gudomligt vacker stad så här års. De pampiga husen, promenadstråken, parkerna, alla nyöppnade ställen och de mysigaste innergårdar. Jag har ju inte semester än men känner ändå att jag har fått ett skönt semesterlunk i kroppen. Atmosfären i stan får en liksom att omedvetet dra ner på tempot. Det är just därför jag gillar att jobba när alla andra har semester och själv ta ledigt först i slutet av augusti och en bra bit in i september, för då känns sommaren så himla lång.

Jag tänkte i alla fall att jag skulle ge er mina bästa Stockholmstips, fem saker ni måste uppleva i Sommarstockholm. Here we go!

Bästa terrassen: Lydmar. Blasieholmens pärla som både har en uteservering vid kajen och en inbjudande sommarterrass en trappa upp. Perfekt för skönt häng i eftermiddagssolen eller sena sommarkvällar!

Bästa takbaren: Tak. Jag sällar mig till kören av lovord. Sommarens hetaste takbar är utan tvekan Tak, högst upp i Petter Stordalens nyöppnade hotell At Six. Här får du schyssta cocktailar från baren, svenskjapanskt på tallriken, snygg inredning och stans bästa utsikt.

Bästa restaurangen: Boqueria i Mood-gallerian. Ingen nykomling men ett ställe jag alltid återvänder till, särskilt sommartid då de öppnar uteserveringen på Jakobsbergsgatan. Grymma tapas, spritsig cava och stimmig miljö, love it!

Bästa promenaden: Varvet runt Skeppsholmen och Kastellholmen, som tidigare var örlogsflottans marinbas sedan 1640. Ett lite dolt promenadstråk längs vattnet med fina stopp längs vägen. Skärgårdskänsla!

Bästa innergården: Hallwylska palatset. En liten oas där det är underbart att sitta, särskilt om det är fint väder för då känns det nästan som att vara i Italien. Slå dig ner för en kopp kaffe, ett glas vin eller något att äta. Passa samtidigt på att besöka ett av stans vackraste museum.