Jag sitter och tänker på vad jag ska göra i sommar. Jag har nog aldrig längtat så mycket efter sommaren som i år, efter sol och värme och efter att få sänka garden. Hittade i alla fall den här sommarplanslistan hos Sandra (tack för lånet!) och fick feeling så nu gör vi den.

Mina planer för sommaren:
→ Faktiskt inte så många, mer än att jag ser fram emot att dra ner på tempot, få tid till att begrunda tillvaron och låta kroppen vila. Eftersom jag inte behöver förhålla mig till någon annans vilja kan jag styra själv vad jag vill göra. Det blir några dagar i Antibes Juan-les-Pins i juli dit jag åker för den internationella jazzfestivalen, som en jobb-semester-tripp (det kommer förstås en guide med mina bästa tips!). Det blir femte året i rad som jag åker dit så det börjar bli tradition nu, ska bli underbart. I mitten av augusti ska jag till en annan favoritstad, München, och i månadsskiftet augusti-september bär det av till Lund och Comedy Fest. Kanske blir det också ett stopp hos min vän Martin på hans lantställe på Koster. En längre utlandsresa blir det först i vinter för det är då jag behöver sol och värme som allra mest.

Hur länge ska du vara ledig?
→ Under juli och augusti bara från och till. Jag gillar att jobba under sommaren och hänga kvar i stan när Stockholm är som vackrast. Gatorna töms, man tar korta dagar, strosar på stan, möts upp för uteserveringshäng, sticker iväg och badar om det är varmt. En mer sammanhållen semester tar jag inte förrän i slutet av augusti och in i september då blir det tre veckor. September är nog min absoluta favoritmånad. Det är alltid fint väder, luften är hög och fylld av förväntan och så är det skönt att vara ledig när alla andra börjat jobba igen! Men bloggen kommer förstås att få följa med även om jag är ledig.

Vad ser du mest fram emot?
→ 
Bara ben och ljumma sommarnätter. Att ligga i gräset. Glida runt i shorts och sandaler. Läsa böcker under ett parasoll. Svinga en klubba. Känna saltmättad havsluft. Navelskåda. Och konserten med Sting.

Vad kommer du köpa inför semestern?
→ En ny klänning.

Kommer du bli brun?
→ Tveksamt. Jag gillar inte att sola, har inte pigmentet för det och att ligga i en solstol är inte riktigt min tekopp, däremot att vara ute och röra på mig och då blir man ju solbränd ändå.

Vad kommer du äta?
→ SKALDJUR! Helst hela tiden.

Vad kommer du dricka?
→ Champagne, cappuccino, pappas vinbärssaft och massor med bubbelvatten.

Vad kommer du ha på dig?
→ 
Shorts och stråhatt. Samt en klänning jag tänker känna mig sjukt snygg och oslagbar i.

Det här lyssnar jag på i sommar:
→ 
Sommar i P1, förstås. Big bands. Och sjörapporten.

Favoritsommardoft:
 Eau Des Baux. Lavendel. Våt asfalt.

Vad oroar du dig för?
→ Att allt det magiska kommer att vara över innan jag hinner blinka.

Hur kommer du minnas din semester sen i september?
→ 
Äsch, det är ju nu jag ska vara ledig! I oktober däremot, då vill jag bara minnas den med en varm känsla i magen. Att det blev sommaren då jag kunde sänka axlarna, fick känna förälskelsens fjärilar, lärde känna nya fantastiska människor, kände mig fin igen och fattade mina bästa beslut om framtiden.