Detta inlägg innehåller reklamlänkar.

En tvilling i hjärta och själ.

Tidigare i höstas läste jag en artikel i DN om astrologi och att det är allt fler som vänder sig till stjärnorna för att få svar på livets frågor. Astrologi är läran om himlakropparnas påverkan på människans personlighet och framtid. Den tar hänsyn till planeternas olika positioner i förhållande till en individs födelsediagram.

De flesta av oss vet i vilket stjärntecken vi eller någon i vår närhet är födda. Huruvida man sedan tror på astrologi eller inte är en annan sak. Kanske är det så att begreppet ”tro på” är felaktigt använt i detta sammanhang eftersom astrologi är en pseudovetenskap. Den håller visserligen inte får vetenskaplig prövning, men har ändå så pass mycket substans för att man ska kunna se det som vidskepelse.

Jag har en skral förankring till andlighet och är heller inte religiös, men jag har en tro. Och jag försöker att vara öppensinnad om det mesta, så jag har alltid varit intresserad av astrologi. Inte på så sätt att jag läser mitt horoskop i kvällstidningen för att veta vad som ska hända nästkommande dag eller vecka. Det känns inte särskilt intressant; horoskopen är alltför kortsiktiga och allmänna – att något visar sig stämma in är mer av en tillfällighet än en sanning.

Däremot anser jag att astrologins sätt att kategorisera oss i stjärntecken som beskriver gemensamma drag för våra personligheter, har substans. Även om det inte kan bevisas fullt ut så finns det för mycket ”sanning” i astrologin för att det ska ses som mumbo jumbo.

Själv är jag född i Tvillingarnas tecken och det är förvånansvärt, om inte förbluffande många som är precis som jag, utan att vi har samma psykologiska personlighetstyp utifrån andra definitioner.  Jag är en utpräglad Tvilling och mina karaktärsdrag stämmer så väl in på beskrivningen av Tvillingen som mångsidig och föränderlig, en person som är kommunikativ och tycker om kvicka utbyten av meningar och idéer – en Tvilling sägs ju ha talets gåva. Det är en person som gärna öppnar upp om mitt innersta

Tvillingen är intelligent, nyfiken, har många talanger och intressen och kan snabbt röra sig däremellan, både mentalt och fysiskt. Variation och nya intryck är ett måste annars blir jag så uttråkad. Det är både en fördel och en nackdel. Jag älskar att lära mig nytt, att formulera mina tankar och åsikter, blir hyggligt bra på många olika saker men sällan världsbäst i något. Hos mig har rastlösheten alltid varit stor och flyktigheten gör att jag ibland inte är särskilt produktiv. Att ständigt vara igång och kontaktsökande och social gör också att jag har mina stunder när jag måste dra mig undan och ladda om mentalt.

Vi har alla ett existentiellt behov av att hitta mening, att veta vilka vi är, varför vi lever, och hur framtiden ska bli. Att förstå hur en Tvilling fungerar och reagerar utifrån stjärntecknets karaktärsdrag har hjälpt mig att hantera många situationer genom livet, inte minst att förstå mig själv bättre och varför jag agerar som jag gör.

Nu när vi klivit in i ett nytt år så är man ju lite nyfiken på vad som kommer att hända. Hur ser mitt 2021 ut enligt stjärnorna? Jag befinner mig just nu i ett stort behov av förändring och hoppas ju att jag har ett utvecklande, spännande och roligt år framför mig.  En föraning hittar jag i Damernas Världs årshoroskop.

Tvillingarnas årshoroskop 2021 – kärlek och relationer

Månens norra nod rör sig genom Tvillingarna och denna karmiska punkt styr ödet. På det personliga planet kan vad som helst ske. Det blir spännande att se om det är din karma eller dina drömmar som uppfylls. Intressantare möjligheter återkommer inte på 20 år. Kanske är det ett erbjudande, en händelse eller slumpen som leder dig till de personer och omständigheter som sätter i gång skeendena. Det är inte bara kärlek detta kan handla om, men du ska absolut inte utesluta det.

Bered dig på ett aktivt första halvår. Maj är årets charmigaste månad med mycket flört och lek. Den 26 maj och 10 juni infaller förmörkelser som tar tempen på din känslomässiga status. Älskar, älskar inte är frågan som bearbetas här. Sommaren är lugnare, men oktober till december skruvas tempot upp igen och kärleken kan ta plats och växa sig stor.

Tvillingarnas årshoroskop 2021 – karriär och ekonomi

Jupiter och Saturnus färdas genom ditt nyfikna 9:e hus för resor, expansion och högre utbildning. Ditt horoskop andas frigörelse och självförverkligande och du får fritt spelrum att visa hela din glittriga personlighet. Börja med att släppa det som känns tungt. Utbilda eller utbildas?

Det här är en tid att utveckla dina gåvor och investera i personlig tillväxt. Du kanske skaffar dig en helt ny yrkesmässig identitet nu, och du kan vara antingen mottagare eller givare. Arbete med information och utbildning, möten med andra människor, coaching och personlig utveckling får en extra skjuts. Vi har trätt in i de smarta lösningarnas tid.

Outfitdetaljer: Tröja Cos Stores (liknande här) // Kostymbyxor i ull Arket // Scarf Wangari // Pumps af Klingberg

 

Foto:  Sean Lewthwaite