Detta inlägg innehåller reklamlänkar.

I förändring …

Så här års brukar jag sätta mig ner och fundera på mina mål inför det kommande året. Vad jag vill uppnå, vart jag vill resa, alla saker och projekt jag vill utveckla. Men igår när jag skulle påbörja listan var det svårt, eftersom tillvaron är så fullständigt oförutsägbar. Pandemin har onekligen förändrat, omkullkastat och/eller pausat allas våra bucket lists. Vi vet helt enkelt inte hur det kommer att bli, och hur länge vi får leva med coronaviruset cirkulerande över världen.

Jag liksom, förmodar jag, majoriteten av er andra tar situationen dag för dag. Vissa dagar är jag positiv och produktiv. Andra dagar är jag oerhört oroad och tar mig inte för någonting. I somras kändes det som att vi var på väg åt rätt håll, med sjunkande dödstal och minskad smittspridning, men höstens utveckling har varit allt annat än positiv. Ett riktigt test på min förmåga att hantera känslorna som pendlat mellan hopp och förtvivlan och inte låta någon av dem kontrollera mig helt. Förändring är den enda konstanten just nu. Det, och det faktum att vi alla är i detta tillsammans.

Allas våra liv har vänts upp och ner. För vissa innebär kanske pandemin mest uttråkning, för andra att de får mer kvalitetstid med familjen hemma. Många företagare är har tvingats sätta verksamheten på paus, medan andra varje dag tar steget närmare till att deras dröm kraschar.

Som frilansare och småföretagare är svårt att planera för morgondagen. Jag har haft svårt att sova och känner mig ibland ensammast i världen. Jag gillar att jobba. Det handlar för mig om att vara fri. Jag vill äga min tid, jobba med de uppdrag jag vill, när jag vill och varifrån jag vill. Jag vill ha mer tid för relationer med nära och kära, slippa stressa, träna och samtidigt ha en ekonomisk trygghet. Det har inte förändrats. Däremot har coronakrisen skakat om mig rejält och lärt mig att dagligen umgås med tanken att det inte kommer att gå. I alla fall inte nu, utan kanske först långt senare när vi tagit oss igenom detta.

Det som håller mig uppe är att jag vet att bättre dagar är att vänta, vi vet bara inte när. Ur kriser föds alltid något nytt. Nu måste vi bara hålla i, hålla ut och hålla av varandra så mycket vi bara kan. Dag för dag – vi kommer att klara detta.

Så, låt oss ta ett djupt gemensamt andetag denna måndag och göra det bästa för att sätta fyrfärg på tillvaron. Vi behöver skratta och få en stunds paus, pepp och inspiration i allt detta overkliga, Satsa på vardagslyx med vackra blommor, massor av levande ljus och kryddiga dofter för ökad hemtrevnad. Klä dig i plagg som gör dig glad.. Fyll på med inspiration genom att aktivt söka upp den. Tänk om och försök hitta nya sätt att nå ut, nå fram. Ha tillit till dig själv; du kommer att hitta svaren om du bara bestämmer mig.

Outfitdetaljer: Stickad tröja Massimo Dutti (liknande här) // Kjol Studio Heijne // Läderstövlar af Klingberg

 

 

Foto: Sean Lewthwaite