En bra hotellnatt är ett enkelt sätt att byta verklighet ett litet tag. Och säkert något många av oss skulle må bra av att unna oss lite oftare. Man behöver inte ens resa iväg utan köra en staycation på ett riktigt mysigt hotell i stan där man bor.

Ett av mina absoluta favorithotell är Bayerischer Hof. Det har något alldeles extra. Jag tittade in i München för en72-timmars jobb-/researchtrip och att återvända till Bayerischer Hof kändes som att komma hem. Den oerhört gästvänliga och personliga staben får mig att känna mig så välkommen och allt från det bedårande lilla välkomstbrevet från Innegrit som äger hela rasket till välkomstkorgen med frukt och choklad var verkligen speciellt.

Även denna gång fick jag bo i ett av de vackra rummen i den nya södra flygeln som öppnade för ett år sedan. Jag undrar om det inte till och med var samma rum. Ljusinsläppet när eftermiddagssolen letar sig in över takåsarna är helt magiskt – jag skulle göra vad som helst för att äga en sådan lägenhet!

Bayerischer Hof är ju ett klassiskt grand hotel som öppnade redan 1841. Genom åren har man kontinuerligt restaurerat och renoverat och de södra och norra flyglarna är de senaste tillskotten; 29 rum i avskalad stil med naturmaterial och jordfärger, samt en superlyxig Penthouse suite. München styr perfekt mellan det moderna och det traditionella och få ställen reflekterar detta bättre än Bayerischer Hof. Hotellet vårdar sin anrika historia men ligger ständigt i framkant vad gäller inredning och hi-tech. Trots att hotellet har närmare 340 rum och sviter känns det intimt, personligt och gästvänligt. Det har definitivt fått en extra speciell plats i mitt hjärta.

Här är några bilder från min vistelse. Om era resor någon gång tar er till München så ska ni till tusen procent överväga att bo här. Börja lägga undan pengar redan nu – ni kommer inte att ångra er! Om inte annat ska ni definitivt svänga förbi deras vackra Falk’s Bar för happy hour och den maffiga takterrasens Blue Spa Bar & Lounge.

Adress: Promenadeplatz 2-6, München