Stockholms modevecka som invigdes i söndags är nu över för den här gången. Det visades klassiskt svensk mode med stilrena och bärbara plagg i sobra färger för höst/vinter 2018. Men allt var inte landet lagom, där fanns också designers som stack ut med punk, glamour och neonfärger. Här är några av mina favoritkollektioner ur visningarna jag hunnit se. Enjoy!

Busnel

Busnels visningar är alltid en höjdpunkt och AW18-kollektionen som visades upp i knökfulla Spegelsalen på Grand Hôtel höll som vanligt hög klass och kvalitet. Feminint eleganta siluetter men med en kaxig touch i blått, grått och burgundy. Bäst gillade jag deras gräddvita looker – supersnygga.

Filippa K

Med grundaren Filippa Knutsson tillbaka som kreativ chef visade Filippa K upp sin kommande höst- och vinterkollektion på Nordiska Galleriet. Trogen sin minimalistiska, moderna och samtidigt klassiska design fick vi bland annat se höstkappor med fina detaljer, knälånga kjolar och kostymer i siden. Dominerande färger var svart, grått, beige och mörkblått.

STAND

Under måndagen visade bland andra lädermärket STAND i Bolinderska på Grand. Den här gången var kollektionen en mer avslappnad och nonchalant tolkning av plagg som man verkligen investerar i. Jag gillade verkligen den blå kappan och de svarta läderjackorna med kontrasterande neonfärger.

Naim

Först ut dag tre var Naim Josefi, som jag har haft ögonen på sedan han var med i Project Runway Sweden 2012. Sin första kollektion visade Naim för ett år sedan. Kollektionen för AW/18 har inspirerats av insekter i en botanisk trädgård, och deras olika former, färger och mönster tog sig uttryck i blanka material, färgrika mönster och metallic accenter. Kappor, blazrar, klänningar och stickat med en skräddarsydd känsla.

Stylein

Sista visningen för mig blev Stylein med en stark kollektion som enligt designern Elin Alemdar är inspirerad av konstnären Josef Albers verk. Svepande längder, höga markerade midjor, vida ben och voluminösa puffärmar. Otroligt välskräddat, vackert och modernt i färger som grått, beige, kornblått, svart och korallröd. Jag älskar den kornblå toppen med nedhasade axlar och den beige outfiten med print fram på (den vänstra bilden, rad två).

Foto: Fashion Week Stockholm