Om en vecka är det Alla hjärtans dag, en dag som många kanske bävar för? En dag av kärlek som i stället blir en påminnelse om ensamhet. Jag har än så länge inga planer, brukar faktiskt inte tänka speciellt mycket på Alla hjärtans dag men så är jag heller inte i något förhållande nu. Ibland firar jag den tillsammans med min familj eller mina vänner, så jag styr nog upp något mysigt här hemma i stället. För medan jag har gått igenom flera statusuppdateringar vad gäller förhållanden genom åren då Alla hjärtans dagar kommit och gått, så är det en sak som består: Att fira personerna i mitt liv som driver mig att göra saker bättre, bli en bättre människa och älska bättre.

I dagsläget känner jag mig rätt nöjd med att vara singel men jag medger att jag saknar flirtandet och känslan att ha någon som säger att de tycker om en, kramar en, köper blommor när man minst anar det. Få vara sådär besinningslöst förälskad. Skulle helt klart behöva dejta mer, haha! Jag resonerar som så att träffar jag någon så träffar jag någon, det måste ske otvunget. Jag kan bara utsätta mig för situationer då jag kan träffa någon som intresserar mig. Ett riktigt bra flirtställe som jag vill tipsa er om denna torsdag är golfklubben.

Jomen visst, till och med för er som inte spelar har golfklubbar ofta en lättsam och inbjudande atmosfär där det är lätt att träffa och börja prata med folk. Ofta är restaurangerna riktigt bra så det är lätt att dela lunchbord med någon som verkar trevlig. Ännu bättre blir det om man går ut och spelar med någon som man är intresserad av. Under en golfrunda får man möjlighet att lära känna varandra under relativt avslappnade förhållanden. Det är ett naturligt och otvunget sätt att dejta på och man får tid att visa vem man är. Och vice versa, den andres personlighet ger sig ganska snabbt till känna. Det är svårt att upprätthålla en ”falsk fasad” och förställa sig under de timmar man spelar ihop, så eventuella rötägg identifierar man snabb och då är det bara att droppa dem. Många tänker nog inte ens tanken att någon skulle kunna ”stöta” på dem där, medan det ute på krogen är mer uppenbart.

Jag har sällan problem att prata med folk, men några gånger när jag varit på mer traditionella middagsdejter har situation ibland känts krystad, särskilt om samtalsämnena tar slut. Men på golfbanan har man hela tiden något att prata om eftersom det finns ett naturligt samtalsämne i det gemensamma intresset. Forskning visar ju att lika barn leka bäst. Ju mer lika vi är desto bättre brukar vi tycka om varandra. Chansen att förhållandet håller är större om man delar ett gemensamt intresse, vare sig det är golf, musik, matlagning eller något annat.

Om du har spanat in någon på golfklubben som du är intresserad av så bjud in till att spela några hål ihop, eller boka in dig i en boll med personer du inte känner. Några av mina roligaste golfrundor har varit när jag gått ut med någon random person, eller då jag spelat partävling och lottats ihop med någon kul kille i lämplig ålder. En runda i solnedgången kan vara nog så romantisk!

Till sist vill jag bara skicka mer några fingervisningar för att dejten ska bli så bra som möjligt. Golf kan som bekant vara förenat med en del frustration om spelet inte går som man vill. Låt för guds skull inte ilskan få utlopp även om du har en usel dag. Genom att svära, kasta klubbor eller fuska framstår du inte som särskilt attraktiv. Ta golfen tillräckligt seriöst så att du faktiskt anstränger dig, men inte på så blodigt allvar att du blir galen över ett dåligt slag. Jag brukar säga att man alltid ska sträva efter att vara en bättre version av sig själv. Skippa också oombedda råd. Denna regel gäller förstås inte bara vid nya bekantskaper utan förstås även stadgade par. Det finns ingen som uppskattar (usla) råd i tid och otid.

Skulle din spelpartner visa sig vara en hit så är sedan steget till en ny runda eller en dejt utanför banan inte långt bort. Lycka till!