Detta inlägg innehåller reklamlänkar.

En sommar utan regn är som en sommar utan sill, svårt att föreställa sig!

Väntar nästa regnskur runt hörnet? Talar prognoserna om inkommande ruskväder?

Misströsta inte, Stockholm under regniga sommardagar kan vara hur mysiga som helst. Det handlar bara om vad man gör det till.

Här kommer tre adresser som muntrar upp i väntan på bättre väder, tre vattentäta podcasts att lyssna på, och tre saker att mysa med hemma när regnet faller.

Tre adresser för att älska Stockholm i regnet

Modekonst

Sven-Harrys konstmuseum invid Vasaparken visas just nu Art in fashion, en modeutställning som försöker svara på frågan: ”Vad betyder konsten för mode – och tvärtom?” Fly regnskurarna och se verk av designer som Selam Fessahaye, Martin Bergström och Diana Orving. Curator: Cay Bond. Pågår till den 27 september.

En undangömd kaféskatt

Fika på franskt vis. Café Saturnus på Eriksbergsgatan 6 är numera något av en institution i Stockholm. Hit går jag och andra frankofiler går för att dricka cappuccino i franska boule-koppar och äta stans största kanelbullar.

Oasen utanför stan

Bergianska trädgården vid Brunnsviken är en underbar oas där man kan vandra bland exotiska växter i den botaniska trädgården och växthusen. I Gamla Orangeriet finns ett härligt kafé med färska bakverk, lättare mat och glass. Funkar lika bra om det regnar eftersom  man kan sitta inne i växthusen.

 

Tre saker att mysa med hemma när regnet faller

Brygg en kanna riktigt gott te

När dropparna faller mot fönsterrutan finns det bara en sak som gäller: Läs en bok och drick te. Simple as that. På Sibyllans Kaffe och tehandel finns allt du behöver! Botanisera bland 150 olika tesorter, brygg sedan den största kanna du kan och kryp upp i soffan och njut.

Lär dig något nytt

Varför inte passa på att lära dig något nytt, om det nu ändå regnar? Youtube är en skattkista av inspirerande tutorials. Vad du än vill kolla in och lära dig så garanterar jag att det finns här, från hur man får till en snygg eyeliner till hur man lär sig koda JavaScript. Själv vill jag gärna (åter-)lära mig att sticka.

Se på film hela dagen

När regntunga skyar drar in är det dags att förvandla vardagsrummet till en biograf. Ladda upp med något gott, kryp in under en filt i soffan och tryck på play. Här är 15 filmtips på sevärda klassiker värda din tid, oavsett om det regnar eller ej.

 

Tre vattentäta poddar att lyssna på

Så funkar det

Har du alltid undrat över varför fisken nors luktar som gurka? Eller varför det blir fint när man krattar? Eller om man kan vissla på Mount Everest? Det får du svar på i Så funkar det, det populära radioprogrammet från P3 som gjort comeback i poddformat. Anförda av geniala Anders Johansson och Måns Nilsson har man en rolig, snackig och lärorik lyssnarstund framför sig!

P3 Dokumentär

Vill du lyssna på välgjorda dokumentärer ska du ratta in Sveriges Radios P3 Dokumentär. Här får man höra om komplexa händelser i Sverige och världen, från lokalt förankrade till storpolitiska maktspel. Alltid spännande och intressant! Jag tänkte själv passa på att höra avsnittet om Ivanka Trump (som jag faktiskt intervjuat en gång för många år sedan) och hennes resa från it-girl på Manhattan till maktens korridorer i Vita Huset.

Snutsnack

Jag har alltid känt en lockelse till yrken som militär och polis. I podden Snutsnack gästas Hasse Brontén av poliser som delar med sig av speciella händelser och upplevelser från sina yrkesliv. Att få en inblick i polisers vardag och höra om avgörande situationer som haft stor påverkan och betydelse för dem är både fascinerande och engagerande.

Outfitdetaljer: Skinny jeans Cheap Monday // Skinnjacka Massimo Dutti (liknande här) // T-shirt Cos Stores // Läderhalsband med berlocker Thomas Sabo // Ballerinaskor Rizzo (liknande här)

 

Foto: Sean Lewthwaite