Det här inlägget affiliatelänkar till återförsäljare.

 

Nu blir det krämtajm i bloggen. Jag vet att jag inte har varit så konsekvent när det kommer till just detta tema så det är väl på tiden. Jag har i alla fall väldigt bra hy just nu vilket aldrig (?) händer så här års. Någon liten plita dyker upp ibland men huden är inte särskilt torr och knappt rödfläckig. Jag börjar faktiskt tro att det är tack vare min hudvårdsrutin och framför allt tre nya favoriter i badrumsskåpet.

Jag brukar sällan köpa hela produktserier av ett och samma märke utan blandar friskt bland produkter av olika märken jag gillar. Skönhetsexperter brukar väl hävda att man får bäst resultat om man håller sig till en och samma serie och det må väl vara hänt. Den här gången ville jag testa om det låg något i det, och samtidigt ge min hy en extra näringsboost.

Anledningen till att jag från första början blev nyfiken på Estée Lauders serie Advanced Night Repair är mina mörka ringar och känsliga hud runt ögonen med många fina rynkor. Jag upplevde att jag såg trött och hålögd ut. Jag vet att det till stor del är ärftligt, min pappa såg precis likadan ut runt ögonen, men jag ville inte bara stå och se på utan försöka motverka och kanske till och med minska dem om möjligt. Estée Lauder är världsledande inom skönhet och jag vet att min mamma i perioder har använt många av deras produkter och varit väldigt nöjd, så när jag sökte efter ögonkrämer/-serum som hjälper till att stärka hudens naturligt skyddande fuktighetsbarriär så blev jag nyfiken på detta. Bara namnet utlovar ju mirakel: Estée Lauders Advanced Night Repair Eye Serum Synchronized Complex II.

Serumet arbetar med reparerande teknik som ska minska synliga ålderstecken samt att den är återfuktande. Det går snabbt in i huden och känns väldigt behaglig. Jag lade till den i min hudvårdsrutin morgon och kväll efter rengöring och hann väl använda den i någon vecka innan jag lade märke till att jag faktiskt såg lite piggare ut, mer utvilad. Linjerna runt ögonen tycktes inte lika djupa och huden kändes återfuktad. Däremot tyckte jag inte att det gjorde något för mina mörka ringar.

Jag ger den 3 av 5, att det inte blir ett bättre betyg beror på det höga priset. Finns på Eleven.

Serum är lite av en ny värld för mig men nu har jag börjat förstå fördelarna. Det är en hudvårdsprodukt med kraftfulla ingredienser som kan tränga djupt in i huden och på så sätt hjälpa vid specifika hudproblem. Så naturligtvis blev jag fascinerad av att produkten faktiskt höll vad den lovade. Nöjd med resultatet kompletterade jag med ett ansiktsserum i samma serie för att ge mina många fina linjer i resten av ansiktet en match. Advanced Night Repair Recovery Complex II ska vara Estée Lauders mest avancerade serum någonsin och arbetar enligt beskrivningen aktivt för en utrensande process som rengör cellerna från avfallsämnen under nattens lopp. Det innehåller hyaluronsyra som har förmåga att binda fukt och hjälpa huden med sin naturliga reparationsprocess, samtidigt som det vårdar på djupet. Hyaluronsyra finns naturligt i huden men kroppens egen produktion avtar tyvärr med åldern.

Jag tycker att serumet är extremt skönt att smörja in sig med. Det lägger sig som ett mjukt filter över ansiktet och huden känns silkeslen och ser klarare och jämnare ut i tonen. Ett plus är att alla produkter i serien är oparfymerade och dermatologisk/oftalmologiskt testade. Serumet är också drygt, en eller två droppar räcker för hela ansiktet.

Betyget blir 4 av 5. Finns på Bangerhead.

De mörka ringarna under ögonen var dock fortfarande kvar och efter att ha gjort lite research och läst recensioner klickade jag hem Estée Lauder Advanced Night Repair Eye Concentrate Matrix som sades motverka just detta. Extremt dyr kräm men den mest fascinerande hudvårdsprodukt jag har köpt. Den arbetar på tre sätt; reparerande, stärkande och återfuktande och det är framför allt på de mörka ringarna runt ögonen jag märker resultat. Hela området runt ögonen har fått en uppljusande effekt och huden känns verkligen återfuktad. Dessutom älskar jag konsistensen, mjuk och lite silikonig mot huden.

Skulle ha givit den 5 av 5 stjärnor om det inte vore för den dumma förpackningen. Vem kom på denna förfärliga flaska med en märklig applikator som lämnar hälften av den dyra krämen kvar i glasflaskan? Ett tips är att använda en läppensel eller liknande med långt skaft för att få upp det sista ur flaskan. Så betyget blir 4 av 5. Finns på Lyko.

Det finns en hel del olika serum ute på marknaden och de flesta stora skönhetsmärken erbjuder sina versioner. Jag har än så länge bara använt dessa tre i Estée Lauders Advanced Repair-serie i en månad, varje morgon och kväll, men med tanke på de resultat jag tycker mig ha fått så har de redan blivit favoriter och jag hoppas förstås på en fortsatt förbättring vad gäller återfuktning på djupet, fasthet och en jämnare mer strålande hudton.