Detta inlägg innehåller reklamlänkar.

Inga sweatpants, uppenbarligen.

Jag vaknade i morse, klev upp ur sängen, petade i mig en snabb frukost och stack ut på en träningsrunda. Duschade, sminkade mig och bytte om till jobbkläder. På samma sätt som de senaste tre veckorna.

För trots social distansering och hemmaarbete det så viktigt att hålla sig till sina rutiner i den mån det är möjligt. På något sätt hålla kvar vid en normalitet man är van vid.

Nu är jag en utpräglad rutinmänniska och även innan pandemin lamslog världen så klädde jag mig alltid för en arbetsdag även om den spenderades på hemmakontoret.

Att hålla stilen när man jobbar hemifrån står faktiskt fortfarande högt på min priolista. Inga sweatpants, tajts eller trötta mysdresser här inte! För visst känner man sig lite mer människa med ett par höga klackar och en krispig vit skjorta? Man mår bättre – och man presterar bättre i en fräsch hemmalook.

Fast jag fixar bara inte att sitta hemma hela tiden, hela dagarna för mig själv. Jag förstår ärligt talat inte hur folk i länder som Italien och Spanien som helt är satta i karantän klarar det! Kanske för att jag är så van vid att leva själv och att få omge mig med andra är mitt sätt att ha en ”familj”. Jag måste få komma ut och ha folk och rörelse omkring mig, även om stockholmslivet nu förstås är väsensskilt mot det normala. Så ibland stoppar jag ner datorn i väskan och bryter av med några timmars arbete i någon mysig hotellounge som här på Miss Clara, eller på något av mina stamkaféer. På så sätt kan jag också få bidra lite till att hjulen snurrar genom att köpa mig en kopp kaffe på plats eller mat hem.

Jag hoppas i alla fall att ni får en fin dag och en bra vecka, oavsett var ni är och vilken hemmalook ni satsar på!

Outfitdetaljer: Skjorta Cos Stores // Jeans Lee (liknande här) // Mockapumps Rizzo (liknande här) // Silverarmband Loren Stewart (liknande här)

Foto: Sean Lewthwaite