Det här inlägget affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är utvalda av mig.

 

Back to work. Knappt har vi borstat de sista sandkornen ur håret och ställt undan sandalerna innan det är dags att hoppa i jobbkostymen igen. I höst är det som tur är inga problem att klä sig personligt och med stil – butikerna är fulla av snygga plagg i härliga material och mönster. Så även beklädnaderna på våra nedre kroppsdelar. Jag talar förstås om skorna.

En av många ljusglimtar i höst är det stora utbudet av stilfulla skor som förgyller såväl min arbetsdag som min fritid. En hörnsten i min garderob är herrskon. Jag är ständigt på språng och vill kunna röra mig snabbt utan få ont i fötterna. Pumps är förstås supersnyggt, men vem orkar springa runt i klackskor hela dagarna? Inte jag i alla fall. Sneakers är förstås en stapelvara och måste nämnas, även om det bistra svenska klimatet snart sätter stopp för dem. Men herrskon med snörning, monk strap eller loafermodell har något extra, de höjer direkt stilnivån ett snäpp. Mitt senaste tillskott är de här loafersen från Rizzo i leopardprint som jag redan älskar.

Jag brukar tänka att skor av gediget hantverk är en investering som står sig och jag köper hellre färre par men av bättre kvalitet. Jag väljer också helst skor som är lite mer klassisk, som fungerar till både business och fest och passar med många färger.

Jag försöker (läs: försöker) också sköta om mina skor, putsa dem regelbundet och lämna in dem till skomakaren så snart de behöver ses om. Faktum är att jag har flera par i garderoben som snart har 20 år på nacken. Regelbunden skovård är dojjornas bästa vän!

Nu längtar jag efter att komplettera garderoben med ett par herrskor med snörning, antingen ett par klassiska oxfords eller coola brogues. Men jag har redan sprängt min klädbudget för månaden och nu ska varenda krona jag tjänar gå in i mitt och AnnKathrins nya bolag så det får bli sko-unn längre fram. Fönstershoppa kan man ju alltid göra så jag har dammsugit nätet på höstskor de senaste dagarna. Här är några snyggingar jag gillar, håll till godo!

Whyreds skinnloafers är ett 100 procent säkert kort.

Coola brogues med nitar gör Church’s, så snygga.

Logo-manin är tillbaka i höst. Spana in dessa loafers i canvas från Gucci.

Loafers med fransar finns hos Asos Design.

Spana in dessa brogues från Jimmy Choo, där sulan kantats med små glittrande kristaller.

Rutiga loafers från Flattered känns helrätt i höst.

Jag är ganska enkel i min stil, men glittrigt silver är jag svag för. Dessa loafers från Re/Done piggar lätt upp den tristaste outfit.

Superfina brogues från Clif, en favoritaffär jag alltid besöker när jag är i Paris.

Massimo Dutti gör grymma monk straps i kraftigt läder, en klassisk modell som funkar jämt.