Hej hej!

Solen skiner och vi ser ut att ha storartad onsdag och långhelg framför oss. Arbetsrutinerna blir lite hipp som happ och det är onekligen lite svårt att vara disciplinerad när man bara vill befinna mig utomhus, men det ska jag nog hinna med mycket de kommande dagarna. Har ni några roliga planer? Kanske väntar en sommarpicknick med bara ben i någon park, en premiärtur med båten på sjön, en golfrunda eller två, eller kanske till och med ett strandbesök.

Oavsett vad ni tänker hitta på så måste ni förstås fylla magarna med något gott, som en härlig sandwich att ta med ut. Den här matiga varianten hade jag med i min senaste bok och har fått smak av bacon och äppelchutney. Och receptet är för fyra personer så vet ni.

Happy cooking!

Baconsandwich med äppelchutney
500 g tjocka skivor av rökt fläsksida
8 skivor bröd, gärna surdegsbröd
4-8 fina blad lollo rosso eller annan sallad
1 tomat
1 rödlök
4 msk Västerviks senap
50 g alfalfagroddar

Äppelchutney:
3-4 syrliga äpplen
1 liten gul lök
1 dl äppelcidervinäger
2 dl farinsocker
2 msk färsk ingefära, riven
hackad chili efter smak
2 tsk garam masala

Gör så här:
Skala, kärna ur och skär äpplena i mindre kuber. Hacka löken. Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda, rör om då och då så att det inte bränner i 30-40 minuter. Låt svalna och förvara sedan i en glasburk med lock.
Stek det rökta sidfläsket i en grillpanna alternativt en vanlig stekpanna utan smör. Låt rinna av på hushållspapper. Skala och skiva löken så tunt som möjligt och skär tomaten i tunna skivor. Stek eller rosta brödskivorna.
Bred ett tunt lager med senap på fyra brödskivor. Lägg på sallad och tomat, sedan sidfläsk, lök, äppelchutney samt groddar och avsluta med brödskiva på toppen.
Låt er väl smaka!

Foto: Peter Cordén, Golf is Art