Ett pressdagsmaraton är till ända, phew! Jag är helt färdig efter en dag på språng mellan olika presskontor där jag tittat på lite nyheter som kommer till hösten. Eftersom jag har så galet mycket att göra just nu körde jag ett kort och intensivt race. Jag brukar ändå alltid vara ganska selektiv av mig och väljer de som jag tycker är mest intressanta just nu eftersom jag inte har tid att gå till alla. Lika fullt får man massor med inspiration med sig hem som jag ville dela med mig lite av.

Första stopp var Lexington som visade upp en superfin höstkollektion på temat ”City life – fall interior feelings”.

Känslan kretsar kring höstens comeback till stan där det kravlösa sommarlivet med familj och vänner fått följa med hem.

Materialmässigt handlar det mycket om flanell och sammet, färgspektrumet spänner från offwhite och ljust grå till mjuka blåtoner och höstens trendfärg petroleum. Helt nytt i Lexingtons home collection är även svart som färg.

Jag hittade så mycket fint hos Lexington och blev väldigt sugen på att investera i en ny soffa till min lägenhet när jag såg den här fina och nätta. Och jag älskar petroleumblå både i inredning och kläder så det kommer jag att ta fasta på när det är dags för en uppdatering.

Överallt hade de gjort små fina arrangemang. Visst blir man glad över färska blommor på nattduksbordet? Varför har man inte det lite oftare, det är ju så härligt att vakna upp till i all sin enkelhet!

Hos Ceannis på Artillerigatan var showroomet fullt av godsaker i form av handväskor, tote bags, aftonväskor, necessärer, kuddar och plädar.

De här söta kuvertväskorna är som små karameller! Den rosa färgpaletten är fortsatt stark även i höst men har fått lite mer tryck i sig och skiftar även mot aprikos och rost.

Det råder ingen tvekan om att färg intar våra hem i höst och grönt är en riktig hit, särskilt de mer blåaktiga, mörka och dammiga tonerna. I kombination med naturmaterial och obehandlat trä är det supersnyggt.

Jag hann med en quick bite innan jag hastade vidare…

…till Mille Notti. De lyckas alltid skapa ha-begär när de presenterar sina nyheter och den här gången var inget undantag. Finns det något härligare än känslan av att krypa ner mellan nya krispiga sängkläder eller i en renbäddad säng? Jag känner ett starkt behov av att rensa ut gamla sängkläder och fylla på med lite nytt!

Återigen var petroleum, grönt och en dovare rosa i fokus, men även grått i olika toner och en härligt djupröd nyans jag gillade.

Det som är så bra med Mille Nottis kollektioner är att man alltid kan kombinera med sänglinne från deras baskollektion och kasta in lite enfärgade örngott, påslakan eller överkast för att skapa sin egen ”sängkammarlook”.

Och när vi ändå talar om sängar, nu stänger jag jobbutiken för ikväll även om jag inte har hunnit med hälften av vad jag hade tänkt. Jag ska upp supertidigt i morgon bitti för att hinna träna innan första morgonmötet så jag vill komma tidigt i säng. Sedan har jag två intervjuer jag ska försöka hinna få klara under dagen plus en del annat fix. Tyvärr har jag varit tvungen att avboka min ansiktsbehandling imorgon eftermiddag. Jag hade sett fram emot den jättemycket men insåg tidigare i dag att jag bara inte kommer att hinna, och att ligga och få en skön behandling utan att kunna slappna av på grund av alla tankar på vad man måste göra och vad man inte får glömma är ändå ingen bra idé. Jag får se fram emot den om några veckor istället.

Good night, sleep tight, don’t let the bed bugs bite!