Hey guys! Det är en gråmulen måndagsmorgon här i Stockholm och mycket på agendan. Men hösten behöver inte vara grå och färglös – och heller inte kavajen!

Hösten 2019 kommer att gå till historien då färgskalans allra starkaste nyanser flyttar fram sina positioner över svart, beige och mossgrönt som annars är så dominerande. En av säsongens hetaste knallfärger är chockrosa, helt klart en av mina favoriter. Kanske för att den skriker 80-tal, decenniet då jag växte upp och då klatschiga kulörer som cerise, kanariegult, mint och kleinblått regerade. Som alternativ till de traditionella höstfärgerna – eller i kombination med dem – är den perfekt för den som vill synas.

Allra trendigast är att satsa på en monokrom look och bära den starkt lysande färgen från topp till tå. Själv fördrar jag att hålla mig till en accentfärg och matcha med svart eller mörk denim och stilrena smycken för att outfiten ska få en lite lyxigare känsla.

Min färgbomb till kavaj kommer från Massimo Dutti och är från en tidigare säsong. I höst kommer jag att bära den med mina mörkbruna vaxade jeans från samma märke och mockapumps. För mer inspiration spana in höstens visningar från Jacquemus, Valentino och Alexander McQueen som visade några av höstens färgstarkaste plagg.

Ha en fin dag!

Kavaj, skinnyjeans och skärp Massimo Dutti // Linne Odd Molly (Afound) // Pumps Rizzo