En inställd middag är också en middag, för att parafrasera Ulf Lundells bevingade uttryck.

Igår hade jag ju bjudit in mamma till stan för att vi skulle äta middag på Lisa Elmqvist i Östermalmshallen. Allt var bokat och klart och en taxi skulle snart hämta henne eftersom hon har svårt att röra sig. Jag såg så mycket fram emot middagen och glad i hågen lämnade jag kontoret på eftermiddagen för att hinna förbi No. 18 på lite modemingel innan vi skulle ses.  Men när jag är på väg dit ringer mamma – hennes plånbok är borta! Först tänkte jag att hon hade förlagt den hemma någonstans men hon hade letat precis överallt och inte hittat den. Då började jag känna lätt stress och bestämde mig för att avstyra middagen, dra hem, hoppa in i bilen och spätta över dit på en gång. När vi loggade in på hennes bank så … mycket riktigt hade det gjorts märkliga inköp samma dag och dagen innan. Några snabba samtal så var korten spärrade. Fy, vad obehagligt alltså! När och hur hon blev bestulen vet vi inte – det kan ju gå så himla snabbt utan att man märker något – men vi håller på att ringa in en mer exakt tidpunkt. Så, min middag med mamma på stan blev till en kväll med polisanmälan. En tröst är ändå att det inte hade göras så stora inköp med hennes kreditkort, det var mest småsummor och de pengarna kommer vi förhoppningsvis att få tillbaka från banken.

Låt oss prata om något roligare än stöld och bedrägerier. Vi kan väl kika på några bilder från Petras smyglansering av sitt klädmärke Adooré som jag hann svänga förbi innan jag åkte över till mamma.

Redan i vintras droppade hon ju nyheten om ett hemligt projekt och jag blev förstås nyfiken att se slutresultatet. I fredags visades de första plaggen, en skjorta i två färger och och ett par glansiga kostymbyxor med slits. Gillade verkligen den asymmetriska skärningen på skjortan.

Petra var förstås lika smashing som vanligt. Jag behöver nog öva på mina poser, haha!

Byxorna fick jag ingen riktigt bra bild på men här kan ni se lite hur de ser ut i alla fall. Supersnygga, särskilt med den lite kraftigare kvaliteten på tyget. Ska bli spännande att se fler plagg när Adooré lanseras officiellt.

Det bjöds på drinks och mingel men jag fick tyvärr hoppa det förstnämnda eftersom jag skulle köra bil. Kul var det i alla fall att träffa lite nytt folk.