Byxor Massimo Dutti // Tröja Cos Stores // Skor Geox // Skärp H&M // Väska Kicks

Hej onsdag!

Jag kom ju hem från Mauritius för en dryg vecka sedan och det slog mig direkt hur grått allting var här. Det var som att färgställningen på ett kick blev en helt annan jämfört med på Mauritius där allt gick i fyrfärg. Alltså, jag är så trött på det här vädret nu. Vi har inte fått se solen på jag vet inte hur länge och även om snön lyser upp en del så är det bara grå, grå, grå … Jag har för vana att alltid ta en långpromenad mitt på dagen, och att få det lilla dagsljus som ändå ges tror jag är det som räddar mig genom vintrarna.

Jag vet inte hur det är för er, men jag har en väldigt stark koppling till naturen. Att vistas i naturen är så otroligt viktigt för mig. När jag promenerar i skogen och känner doften av tall och gran, eller sitter på en klippa och ser ut över stilla vatten i havsbandet, slås jag av att Sverige har en fantastisk natur. En natur som dessutom kan påverka hälsan positivt, för jag är helt övertygad om att naturen har en läkande kraft.

Forskning har också visat att naturen kan förbättra vår förmåga till inlärning och att minnas, att den botar stress bättre än medicin och att vi tankar kraft och laddar våra resurser på alla sätt. En utflykt i skogen, en promenad i ett grönområde, eller för all del en runda på golfbanan, är så välgörande. Det är också kul att gå i samma skog ofta för då lär man sig att se nyanser och detaljer, och hur skogen ändrar karaktär genom årstiderna.

Att naturen har hälsofrämjande effekter har många vittnat om, inte minst de som fått naturterapi, alltså att vistas i naturen som KBT, utskrivet på recept. Det är tydligen väldigt effektivt, och det som är så bra är att man inte alls behöver gå ut i storskogen för att få effekt. Det räcker med trädgården eller en liten park. Jag känner själv hur lugnet infinner sig när jag är ute på min skogspromenad, precis som när jag rör mig mellan möten och genar genom Humlegården. Och jag tänker nog aldrig så bra som när jag är ute och promenerar.

Jag läste förresten en intressant studie där forskare vid Anglia Ruskin University, Perdana University och University College London har undersökt hur personer med kroppsnojor påverkas av att vistas i naturen. Studien var indelad i fem mindre studier och resultaten av alla indikerade att ju mer tid deltagarna spenderade i naturen desto positivare kroppsbild fick de. Spännande, eller hur? Snacka om en oväntad men högst välkommen hälsofördel, att man kan om inte bota så i alla fall minska sin kroppsnoja bara genom att vistas ute i naturen.

Naturen på Mauritius är också helt fantastisk men förstås väldigt annorlunda mot den svenska. Jag riktigt sög i mig alla naturupplevelser som en svamp. Doften från havet. Vågornas brus. Märkliga fågelläten och en lummig djungel som är makalöst färgrik. Kanske inte så konstigt att jag med min naturvurm tycker väldigt mycket om färgen grön i nästan alla nyanser. Särskilt mörkgrön är så fin, som i de här vida pyjamasbyxorna som får bli dagens outfit fast i dåtid. Jag fullkomligt älskar dem, köpta på rea på Massimo Dutti så de var ett riktigt kap. Jag har även den matchande skjortan och tillsammans är de en riktig pyjamasdröm i grönt.

Jag har burit byxorna och skjortan ihop som en hel look både till fest och till vardags, men de funkar lika bra att bära separat i kombination med svart, vitt eller vinrött. Byxorna med en t-shirt och kavaj eller en stickad tröja, och skjortan med ett par jeans. Och gärna med några snygga silversmycken eller -skor.

Tvådelade matchade set är så användbara och jag får inte riktigt nog av pyjamaslooken om ni undrar. Både snyggt och bärbart och dessutom superskönt, så det kan mycket väl bli så att det blir pyjamasparty för min del den här julhelgen.