Detta inlägg innehåller reklamlänkar.

Goda nyheter alla!

Under rådande omständigheter med coronapandemi och allvarliga ekonomiska kris måste vi ha något att se fram emot. Även om vi befinner oss i en otroligt mörk situation så kommer vår tillvaro snart att lysas upp. Bokstavligen. Till helgen är det dags att byta till sommartid – whohoo! Visserligen förlorar vi en timmes sömn men vi vinner en timmes extra dagsljus och det är jag nog inte den enda som tackar för.

Under de mörka vintermånaderna är det många som kämpar med håglöshet och trötthet, som till och med kan bli så illa att det förvandlas till årsbunden depression. Solljus är helt enkelt bra för oss – för huden, kroppen, psyket och motivationen. Nu när vi snart är tillbaka på sommartid och den första riktigt varma vårdagen väntar runt hörnet har vi många skäl att fira.

Här är några sätt att få ut mesta möjliga av de ständigt ökande soltimmarna utan att hamna i obalans – eller trubbel! (Och ja, som ni ser har förändringens vindar även blåst genom mitt hår!)

Håll dig till dina sovtider

Även om det är frestande att stanna uppe och festa halva natten är det bästa att försöka hålla samma dygnsrytm mestadels så att inte din kroppsklocka hamnar i olag. Efter en dag eller så har du anpassat dig till tidsomställningen. Genom att inte snåla med skönhetssömnen kommer du att ha mer energi under dagen och efter jobbet för att ha lust och ork med roliga aktiviteter och umgänge.

Ge dig själv mertid

När vi vrider klockan framåt en timme kommer solen upp senare på morgonen men den kommer ju att gå upp tidigare och tidigare. Varför inte applicera detta på dig själv? En perfekt anledning att komma upp lite tidigare för varje dag. Börja med att sätta alarmet 20 minuter tidigare än din normala väckning. Använd sedan den där extra tiden till en stund meditation, stretching, eller det där sidoprojektet du alltid önskar att du hade mer tid till. Själv älskar jag de där tidiga morgnarna när jag ger mig själv lite extra tid och en energiboost inför dagen.

Slå till på Happy Hour

Jag älskar hur Stockholm förändras i takt med vädret. Så snart det blir varmare och solen dröjer sig kvar längre, gör stockholmarna detsamma på stadens gator. Att gå från jobbet när det är kolsvart ute är ett riktigt nedköp och de flesta stiger direkt på busen eller tuben hemåt. Att däremot åka hem när det är 20 grader varmt och soligt är synd. Utnyttja det fina vädret och solljuset och styr kosan mot någon härlig uteservering för en drink med vänner.

Se till att få frisk luft och träna

Om du inte är sugen på en drink efter jobbet (en om dagen är nog lite för mycket!) så utnyttja den extra soltiden till att snöra på dig träningsskorna och gör något aktivt. Ta en powerwalk i kvarteret eller bege dig till något nytt område som du inte känner till. När jag gör det så upptäcker jag alltid nya butiker och restauranger som jag gör ett mentalt bokmärke på. Eller ta dig till närmaste park för en löptur innan middagen och spring av dig dagens stress och intryck.

Outfitdetaljer: Blus Crãs // Croppade jeans Kappahl // Ankelboots Rizzo (liknande här) // Skärp Afound (liknande här) // Solglasögon Suobbat – Forest prince Akenberg

 

Foto: Sean Lewthwaite