Detta inlägg innehåller reklamlänkar.

Vårens snyggaste accessoar

Med jämna mellanrum tar den oss med storm. Jag tänker förstås på sidenscarfen. Denna lilla detalj som kan göra så stor skillnad. Klassisk, men aldrig tråkig utan ständigt aktuell och modern.

Sidenscarfen är en accessoar som kan stajlas på så många olika vis: Enkelt svept över ena axeln. Trädd i jeanshällorna i stället för ett skärp. Virad runt midjan över en oversize kavaj för att få till en fin silhuett. Knuten runt handleden eller väskans handtag – eller varför inte byta ut axelremmen som en färgstark skarf som en stilfull detalj? En schalett om huvudet à la Audrey Hepburn tycker jag personligen är lite svårburet, i alla fall till min egen stil, men gärna buren som ett hårband, eller runt hästsvansen i nacken.

Jag har burit scarves mer eller mindre dagligen sedan jag påbörjade min karriärresa. I vår kommer jag att låta den ta ordentligt med plats. Mitt tips är att låta scarfens mönster ge extra stilpoäng till din outfit och hålla resten av plaggen nedtonade och moderna. Då blir effekten som allra bäst.

Majoriteten av mina sidenscarfar har jag köpt under resor, ofta i Asien eller Frankrike, men ett flertal har jag även ärvt av min mamma så de börjar nu bli en fin liten samling. Min personliga favorit just nu är den jag bär på bilderna här, kommer från Wangari Stockholm. Så fint print och finns även i den här och den här fina färgkombinationen. Just nu är jag väldigt sugen på att hitta en vintage från Hermès för jag tycker att deras tidiga mönster är så otroligt vackra. Men jag är också väldigt förtjust i Emma Fällmans fina prints, som den här i blått.

Vårgarderoben stajlar jag gärna med detta pastelliga vårskri. Jag har också fastnat för Fendis ursnygga Foulard Vichy i fräscha vårfärger. Scarfar i grafiska monogrammönster är helt i  min smak, som denna stilrena från Valentino Garavani och Totêmes variant. En billigare men lika fin variant är den här (Arket).

Majoriteten av mina scarfar har det klassiska måttet 90 x 90 cm. Men vill jag bara knyta en scarf lite coolt om halsen som en scout föredrar jag en mindre storlek. Hur fin är inte denna med leopardmotiv? Så snyggt att stajla till jeans och en enkel vit t-shirt!

Foto: Sean Lewthwaite