Bonjour! Låt oss prata om något annat än sorg och bedrövelse nu för annars blir jag knäpp. Låt oss prata om mode, för något ytligare än mode finns väl inte. Eller?

Att tänka på sina kläder och sitt utseende kan verka ytligt men jag skulle snarare säga att ens personliga stil går på djupet. Mode är ett uttrycksmedel och jag tror att kopplingen mellan kläder och identitet går mycket djupt. Kläderna vi bär talar om saker om oss vare sig vi vill det eller inte – och säger också något om hur man vill bli sedd.

Själv gillar jag den klassiska rena looken. Kanske för att det pågår så mycket i mitt huvud att jag måste hålla det yttre så rent och avskalat som möjligt för att skapa balans. Det innebär ofta samma typer av kläder, nästan som en uniform, i enkla kombinationer men med en personlig twist. Något liten detalj som överraskar. Att hitta min stil har inte varit lätt och jag är ännu inte helt framme, men vändpunkten kom nog när jag blev mer bekväm med mitt utseende och slutade att följa trender. Samt att jag alltid satsat på kvalitet och bra passform. Det måste kännas bra och sitta bra, då kommer det också att se bra ut.

Kavaj är något jag har fastnat för, till vardags känns det uppklätt och är så snyggt. Jag tar gärna på mig kavaj om jag har något viktigt möte eller bara vill känna mig cool. I min värld är det ett riktigt powerplagg! Jag älskar kavaj i kombination med ett par smala jeans, välputsade herrskor och något kul detalj som gärna får bidra med lite humor. Det är nog min go to-outfit som inte alls behöver kännas tråkigt. Allt beror på vad man stylar med.

Jag är rätt maskulin i min stil, har nog alltid varit det och jag gillar det som händer i mötet mellan maskulint och feminint. Jag försöker ha klänning oftare men känner mig ofta lite obekväm i det//men har aldrig trivts så bra i det. Jag bär heller aldrig smycken särskilt men gärna en snygg herrklocka runt handleden och kanske ett armband.

Färgmässigt är basen i min garderob mörk denim, svart, vinröd och crème. Därtill satsar jag mycket på mossgrönt, kaki, kornblått och en del ljusrosa. Och vitt i kombination med svart förstås, världens bästa, snyggaste och enklaste färgkombination. Är alltid lika rätt och passar alla kvinnor i alla åldrar. Tycker man att färgkombon känns lite för elegant och festlig är mitt tips just att bryta av med ett par blåjeans för en mer avslappnad vardagslook.

Finns det något som jag och många med mig inspireras av så är det den franska stilen, parisiskornas avslappnade je ne sais quoi som ändå alltid gör dem troligt välklädda och sjukt snygga. Det var nog det jag hade i åtanke när jag satte ihop den här looken: dubbelknäppt kavaj, jeans, blus och blanka skor. Armbandet kommer från Thomas Sabo och det fick jag i julklapp av mina föräldrar för några år sedan. Nästan lite Chanel över det hela, oui?

Kavaj Massimo Dutti // Blus H&M // Jeans Kappahl // Skor Rizzo // Armband Thomas Sabo