Få saker piggar upp så mycket som att bära något rött – oavsett om det är en klassisk röd läpplook, en statementväska eller en vacker höstklänning. Rött i olika nyanser är vinterns hetaste modefärg som på ett kick livar upp i gråvädret, styr undan depressioner, stimulerar till nya tankar och adderar hetta. Jag ska definitivt försöka bära mer rött till vardags, för är det något jag behöver så här års så är det just hetta. Att rött dessutom står för energi, makt och styrka är ju heller inte fel, eller hur?

Förutom att rött påverkar vår energinivå på ett positivt sätt anses färgen öka aptiten vilket är anledningen till att kulören ofta återfinns i restauranger. Det är ju inte helt fel den här tiden på året när man bara vill bli omhuldad och känna värme och bekvämlighet. Kura in sig och äta comfort food. I helgen fick jag ett starkt sug efter fluffiga sötsalta amerikanska pannkakor så det ska jag nog svänga ihop ikväll efter det här receptet som jag hade med i min andra kokbok Go GolfiliciousTillagningstiden är cirka 20 minuter och receptet ger cirka åtta mindre och högre pannkakor. Ät dem med lönnsirap eller rårörda lingon till!

På Mr Cake (ni ser ingången bakom ryggen på mig) serveras förresten riktigt maffiga pannkakor american style med smör och lönnsirap. Kan rekommenderas om man inte orkar göra dem själv.

Amerikanska pannkakor med ost och bacon
20 g smör
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk socker
3 dl mjölk
2 ägg
16 skivor bacon
8 tjocka skivor cheddarost
lönnsirap eller rårörda lingon

Smält smöret i en kastrull. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa ner mjölk, ägg och det smälta smöret. Ställ åt sidan för att svälla i cirka 5 minuter.

Knaperstek baconet i en panna på medelvärme. Låt rinna av på hushållspapper men spara stekfettet. Gör rent stekpannan och värm på den. Häll på lite av baconfettet och klicka ut ½–1 dl smet. Grädda på medelvärme cirka 2 minuter. När pannkakans ytan börjar bubbla är det dags att vända och steka i ytterligare någon minut.

Lägg två skivor bacon och en skiva ost på varje pannkaka och servera med lönnsirap eller rårörda lingon.

Foto: Sean Lewthwaite // Matbild: Peter Cordén, Golf is Art