I samarbete med Atelier Rouge.

På nagelfronten mycket nytt.

Höstfärgerna har börjat ge sig till känna och trädens löv börjar sakteliga att skifta färg. Brun, rost, grått och mustigt grönt är färger som jag kommer att bära den här säsongen. Det känns bra att skruva ner färgskalan och möta hösten i dovare nyanser. Därför blev jag så glad över dem nya limiterade höstkollektionen från Atelier Rouge.

Atelier Rouge är ett nytt skandinaviskt varumärke med fokus på nagellack, stylingverktyg och nagelvård. Nagellacken innehåller 80 procent naturliga ingredienser och finns i ett 40-tal ursnygga färger. Dessutom är de helt veganska och sådant gillar man ju.

Den limiterade höstkollektion innehåller tre lack i mjuka och mustiga färger. Tänk Paris-chic möter retrovibbar. Mitt val är Champs Elysées – ljusgrått, en fin höstmanikyr, tycker jag. Funkar till allt. Den gröna färgen, Khaki Season och den orange, Perfect Knitwear, är minst lika härliga.

Som den manikyrnovis jag är behöver jag steppa upp mina skills, men jag upplevde att lacket var lättapplicerat och enkelt att jobba med, mycket tack vare den höga kvaliteten på pensen, tillverkad av syntetiska fiber. Glansen på lacken är hög och de håller överraskande bra. Det enda man behöver tänka på är att vara generös när man lägger på. Efter baslack behövs två ganska tjocka lager med nagellack innan man avslutar ett genomskinligt topplack. Voilà!

Så nu kommer jag matcha med garderobens mysiga stickade tröjor och ge järnet i höst!

Foto: Sean Lewthwaite