Detta inlägg innehåller reklamlänkar.

Det är måndag, dags att skärpa till sig – bokstavligen.

Jag hoppas att ni har haft en vilsam helg. Det har varit fint höstväder i stora delar av landet så kanske har ni liksom jag virat en halsduk om nacken, hoppat i kängorna och njutit av långa promenader i den klara luften. Men nu är det ny vecka och dags att hoppa i jobbkostymen igen. Skärpa till sig, helt enkelt.

Ett skärp är ett superenkelt stylingknep som lyfter vilken look som helst. Jag tycker skärpet gör det enkelt att variera mina outfit. Det händer något när man adderar ett udda skärp till en annars helsvart look, sätter ett skärp i midjan på favoritklänningen, eller stylar kavajen med ett brett bälte. Så snyggt!

Varför inte byta ut skärpet i din kappa eller trenchcoat till ett nytt? Skärpet är också en grym accessoar för att framhäva midjan om man bär en rejälare kviltad dunkappa.

Just nu finns det hur många snygga skärp som helst i butik. Mitt neongula bälte på bilden minns jag inte var jag köpt men Bottega Veneta har gjort ett liknade som är urfint.

Annars är det coolt att addera ett skärp i metall till en helt svart outfit, som det här silvertonade modellerat efter ett klockarmband. lite festlig partykänsla. Jag gillar även det häri faux ponyhair, och lite leopard kan ju pigga upp vilken outfit som helst.

Ett smalt svart eller brunt krokopräglat bälte har man alltid stor användning för. Jag gillar det här med spänne i guld. Även flätade bälten är fina, särskilt att bära till klänning, som det här.

Från smalt till brett: I somras såg ni kanske Loewes fantastiska obi i läder dyka upp här och var i flödet. Märket har ju en lång historia av läderhantverk och det här bältet är så otroligt snyggt. Hade jag åtta tusen spänn till övers så skulle jag klicka hem det direkt och bära det över en skjorta eller klänning. Även detta från Alexander McQueen är så fint! Och spana in Isabel Marants assymetriska variant i svart läder. Alaïas breda midjeskärp med laserutskuret mönster är en liten dröm.

Kör man jeanslooken är det fint att matcha med ett westerninspirerat skärp, som det här eller det här.

Foto: Sean Lewthwaite