Detta inlägg innehåller adlinks.

 

Jag är inte särskilt kräsen av mig när det kommer till skönhetsprodukter och jag är heller inte någon som enbart håller sig till ett enda skönhetsmärke utan blandar friskt mellan olika. Men om det är en produkt jag absolut inte klarar mig utan så är det peeling. Jag älskar att exfoliera, verkligen älskar känslan av helt ren hy – bort med döda hudceller och fram med lystern!

Peeling ingår i min morgonrutin. Jag som har en torr hud med små porer märker direkt när jag hoppar över peelingen för då kloggar igen och orenheter underifrån skapar snabbt tråkiga plitor. Och så farligt är det inte att peela varje dag, grejen är att man inte får skrubba alldeles för hårt med korn. När ny hud kommer fram tar den också lättare åt sig av fukt och alla härliga näringsämnen i de efterföljande hudvårdsprodukterna. Sedan är det ju alltid härligt att polera bort vinterns grådaskiga, torra hy och förbereda sig inför sommaren för att kunna få en så snygg och jämn solbränna som möjligt.

Så till de stora frågorna: Mekanisk eller kemisk? Pulver, kräm, pads eller gel? Numera finns det en rad varianter att välja mellan. Själv gillar jag att känna den där lite ”riviga” känslan av peelingkorn och jag vill gärna att det ska vara mycket korn men de får inte kännas vassa. Jag är däremot inte jätteförtjust i kemisk peeling. Jag vet inte, men jag tycker att de flesta syrorna mest känns obehagliga att ha på huden, lite för starka för mig med min tunna hud och att det bara svider utan att porerna öppnas upp. Det är ju en smaksak vad man föredrar och vad ens hud klarar av. Här är i alla fall mina sex favoriter av peelingprodukter som jag tycker är spot on.

 

 

Formula 10.0.6 One Smooth Operator – favoriten nummer 1. En exfolierande ansiktsskrubb som är supereffektiv. Innehåller zink och havre som absorberar överflödig talg och motverkar inflammationer. Gör min hud ren och mjuk och luktar väldigt gott. Dessutom är priset oslagbart.

Neutrogena Visibly Clear Pink Grapefruit Daily Scrub – ytterligare en bra budgetpeeling, med mikrokorn. Skonsam mot huden och rengör porerna på djupet utan att torka ut. God doft av grapefrukt!

 

Sensai Silk Peeling Powder – en underbar enzympeeling med djupgående effekt som lämnar huden ren, klar och silkeslen. Ett stort plus för att den passar alla hudtyper, även ömtålig och känslig hud samt hud med acne.

Dermalogica Superfoliant – pulverpeeling med aktivt kol och kraftfulla enzymer gör huden ren och ultraslät. Döda hudceller avlägsnas, cellförnyelsen stimuleras och hudtonen jämnas ut. En klar favorit som direkt ger huden ny lyster och spänst. Att den doftar lite speciellt kan jag därför ha överseende med.

 


Emma S. Treatment Enzyme Peel – en enzympeeling utan skrubbkorn som snabbt blir en favorit. AHA- och BHA-syror gör ett effektivt jobb med att ta bort döda hudceller, lösa upp pormaskar och lämnar min hy återfuktad och fin.

Elizabeth Arden Pro Peeling pads – riktiga proffsvarianter på så kallade peeling pads, små exfolierande rundlar indränkta med aha- och bha-syra. Padsen finns i olika varianter för olika hudtyper och är supereffektiva, men de måste vänjas in i huden. Själv har jag fastnat för Hydration peel pads som ger fukt och passar för en torr hud. Perfekta att använda om man har bråttom och vill hinna med en quick-fix.