Hej på er små hjärtan. I dag är det en dag att fira kärlek och vänskap. Varför inte överraska era käraste med kärleksfyllda bakelser så här på Alla hjärtans dag? Vägen till hjärtat går väl ändå via magen, som det sägs. Jag har receptet på festliga små kärleksbakelser – ni bakar från hjärtat.
Dessa små godingar är egentligen minitårtor. Man använder färdiga tårtbottnar och stansar ut rundlar med pepparkaksmått så kan man fokusera på att lägga ner extra mycket kärlek på garneringen av bakelserna.
Detta behövs:
- tårtbottnar
- 3 dl vispgrädde
- 100 g philadelphiaost
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 dl jordgubbssylt
- färgad kokos
- ögon (finns i hobbyaffären och är ätbara)
- geléhjärtan
- tandpetare
- sockerpasta
Gör så här:
Stansa ut rundlar av tårtbottnarna med pepparkaksmått. Du behöver tre-fyra rundlar till en bakelse, beroende på hur hög du vill ha den.
Blanda grädde, philadelphiaost och vaniljsocker och vispa fluffigt. Lägg gräddblandningen och sylten mellan varje lager av de små tårtbottnarna. Klä bakelsen med gräddblandningen.
Färga kokos och lägg det på en tallrik. Rulla sedan bakelsen i kokos så att hela bakelsen är täckt.
Placera ut ögon. Placera ett geléhjärta på tandpetare och stick ner den på ovansidan av bakelsen.
Kavla ut en bit vit sockerpasta till en 3 mm tjock platta. För att inte sockerpastan ska fastna när du kavlar använd florsocker både på arbetsbänken och på kaveln. Stansa ut hjärtan som fötter, som du sätter under varje bakelse.
Recept ur Fixa festen själv. Foto: Jeanette Dahlström.