Detta inlägg innehåller reklamlänkar.

Glad fredag!

Det vankas veckoslut. Under helger är man alltid lite ute på det hala som egenföretagare (ja för sjutton, när man har ett heltidsjobb som anställd också). Det är lätt att falla offer för tankar som “Just nu vill jag bara lägga all tid på det här projektet” och så vips, innan du vet ordet av så har både lördag och söndag flugit förbi och du är inte mer utvilad än när helgen inleddes.

Jag är den första att skriva under på att jag arbetar lite för mycket än för vad som är både hälsosamt och hållbart i längden. Men det är också för att jag tycker det är kul! Jag gillar att ha saker att göra och blir rätt lätt rastlös, även om jag inser att jag skulle behöva ge mig själv lite mer egentid när jag inte sysslar med något arbetsrelaterat.

På senare tid har jag försökt att närma mig helgerna på ett lite annat sätt – lördagar är min “göra ärenden och tvätta”-dag vilket öppnar upp för vilotid och avkoppling under söndagar. Det är förstås inte alltid det lyckas även om jag har goda intentioner, men jag jobbar på det.

Så trots att det gärna blir några timmar framför datorn så försöker jag ändå att skapa egentid och fylla den med museibesök, långa powerwalks, en yogaklass, fikadejt på egen hand, ja helt enkelt aktiviteter där jag bara bjuter av mitt eget sällskap utan distraktioner, datorn – och mobiltelefonen!

Solodejter på Fotografiska. Matinéer på Zita. En delimacka från min lokala smörgåseria. Finkaffe på stan där man slår sig i slang med bordsgrannen som ger komplimanger för din outfit. Ett glas Champagne på Le Hibou. Kanske till och med lyxa till det med en staycation på Hotel Diplomat. Sedan promenera hem genom Stockholm och uppskatta stadens invånare som är medskapare till livet här.

Att spendera kvalitetstid och njuta av sitt eget sällskap kan man förstås likaväl göra hemma, men för mig för mig måste en bra solodejt uppfylla åtminstone en av dessa krav:

  • Det måste vara roligt, något som väcker barnet i dig och får dig att skratta.
  • Det måste vara avkopplande.
  • Det måste vara intressant så att du lär dig någonting nytt.
  • Det måste ta dig utanför din komfortzon.
  • Det måste ge dig en adrenalinrush.

Och självklart ska man klä upp sig! Det är så viktigt att känna sig fin, om man så bara ska gå på bio allena, för det handlar ju om att respekt för sig själv. Du är ändå den viktigaste personen i ditt liv.

Vad gäller min outfit? Vi tog faktiskt dessa bilder just vid Diplomat och jag älskar färgkombinationen svart, brunt och vitt, precis som jag är helt kär i min nya väska från Anine Bing som jag högg på rean. Den är så enkel att matcha till olika stilar och plagg, från kjol till jeans till kostym. Kjolen är en gammal favorit som jag köpte på Massimo Dutti för säkert tio år sedan nu.

Trevlig helg!

Outfitdetaljer: Finstickad tröja Filippa K (liknande här) // Kjol Massimo Dutti (liknande här) // Sandaletter FX Fluxa (liknande här) // Felix bag Anine Bing // Scarf Ilse Jacobsen

 

 

 

Foto: Sean Lewthwaite