Hej midsommar. Trevligt av dig att dyka upp igen!

Jag antar att jag talar för de flesta svenskar när jag säger att den gångna vintern varit tuff. Inte nödvändigtvis snorkall, den bara överskred sin tid lite för länge. Så med midsommars ankomst tänkte jag att det var hög tid att sätta ihop en liten bucket list med saker jag länge längtat efter att göra här i stan och på andra ställen den här sommaren. För let’s face it, något säger mig att den kommer att passera förbi fortare än vanligt så jag siktar på att göra det mesta av varje dag.

Så utan längre dröjsmål … Och glad midsommar!

1. Fler picknickar i Humlegården. Det finns något otvetydigt magiskt över Stockholms parker, särskilt Humlegården och inte minst under sommarmånaderna. Sedan ska jag öva på mina skateboardskills i Humlans ramp. Så jag hoppas att jag kommer att få hänga med kidsen där och träffa vänner för improviserade picknickar och snack.

2. Se mer utomhusteater. Jag säger det varje sommar men i år ska det ske. Med Parkteaterns generösa – och kostnadsfria! – utbud finns det liksom ingen anledning att inte ta del av detta.

3. Åka radiobil och karusell och spela Kentucky Derby på. Grönan. En sommarklassiker.

4. Hänga på takbarer och spana ut över takåsarna med vänner omrking mig och något gott i glaset. Just nu är jag mest sugen på att besöka Le Hibou, Bank Hotels nya cocktailbar och terrass högst upp i huset.

5. Sajna upp mig för en guided tur på stan. Jag passerar alltid de där guidade stadsvandringarna till fots och ibland stannar jag till och tjuvlyssnar en stund. Jag skulle älska att boka in mig på en tur på temat Söders höjder och lära mig mer om stadsdelen.

6. Sommaren är den perfekt tidpunkten för att testa något nytt. Något jag alltid velat lära mig är tennis.  Det verkar grymt kul, ger bra träning och är socialt, och dessutom den kanske mest stilfulla sporten som finns.

7. Bästa platsen att sitta och läsa är på min balkong när solen håller på att gå ner och svalorna har börjat sin kvällspatrullering i kvällsluften. Här ska jag äta middag med en bok i handen alla lediga dagar.

8. Besöka Fjäderholmarna. Kan ni förstå att jag inte varit där på tjugo år? Jag vet. Skäms.

9. Skogsbada i sommarvarm tallskog. Kan vara den mest sensoriska upplevelsen någonsin.

10. Se Stockholm från ovan. Jag älskar att åka helikopter och jag älskar Stockholm och slår man ihop dessa två borde det vara upplagt för världens vackraste upplevelse.

11. Öhoppa. Stockholms skärgård är fantastisk och jag har sett alldeles för lite av den. Först en skärgårdsbåt ut till lämplig ö, sedan klippbad, sommarlunch, ö-vandring, kanske någon kulturell begivenhet (som gärna får inkludera styrdans på en lövad dansbana) och så hemresa med ångbåtsbiff eller nystekt fisk till middag. Där har ni upplägget.

12. Styra upp ett garden party och bjuda in de jag tycker om! Hög prio på denna. Nu har jag ingen trädgård men jag tänker att jag kan låna en av en kompis.

13. Ha filmkväll under bar himmel. Gärna att vi skapar egen utomhusbio hos någon och bullar upp med filtar, kuddar och, förstås, popcorn!

14. Vattenkrig! Barndomens roligaste grej med ungarna på samma gata. Tänk om jag kan få med mig mina grannar och vuxna vänner och återerövra det heliga vattenkriget?!

15. Bada i Medelhavet. Förutom att vandra på tomma solvarma gator i min egen stad och hänga på balkongen och lyssna på sommarprat ska jag resa lite. I mitten av juli åker jag till Antibes Juan-les-Pins för några dagars jobb i samband med jazzfestivalen. Efter det är jag hemma ett par veckor innan jag drar en långhelg till Hamburg. Ska roa mig med att testa en ny takbar och bo på ett högst trevligt hotell. Sedan är jag hemma igen ända till mitten av september då jag åker till München för några dagars förströelse plus att jag ska göra en intervju. Blir nog en fin sommar.

Det var det! Vad har ni för planer och förhoppningar för sommaren?