Bara för att det är helg och 30 grader varmt så innebär det dessvärre inte att jag kan checka ut och lägga mig i en solstol som majoriteten av alla svenskar just nu. Folk blir ofta förvånade när de hör att jag jobbar i stort sett varenda dag, året om. Självfallet inte alltid åtta timmar varje dag – ibland är det mindre, ofta betydligt mer – och naturligtvis kan även jag ta ledigt om jag skulle vilja/behöva, men allt som oftast är det något som måste göras, mejl som ska besvaras, texter som ska skrivas. Fast friheten som egenföretagarlivet innebär är, trots arbetsbördan, så betydelsefull för mig och överväger helt klart.

I söndags när jag skulle sätta mig och jobba en stund hade jag ingen lust att sitta kvar hemma så jag tog mig till Viggbyholms Stationskafé, ett supermysigt kafé invid Roslagsbanan i Täby. Stationskaféet har fått jättebra omdömen, bland annat av White Guide Café som nominerat dem som ett av Sveriges bästa kaféer. Jag hade inte besökt det tidigare och var nyfiken att testa – och det var inte sista gången jag var där, om vi säger så. Mysigt, gott och härlig atmosfär. Här kommer jag nog att sitta en hel del i höst för man blir glad bara av att stiga in i det gamla stationshuset. Uteserveringen är riktigt fin och trots att man sitter strax intill tågstationen är det lugnt och fridfullt.

Förutom fika serveras lunch varje dag, där allt är lagat från grunden med närodlade och ekologiska råvaror i mesta möjliga mån. Man kan också köpa med sig bröd från deras bageri. Kan varmt rekommenderas!