Hela Stockholm – Hela sommaren – Alltid fri entré.

Kan det bli bättre? Knappast. I går drog Parkteatern igång här i stan, denna geniala skapelse som i över 75 år har samlat stockholmarna i gemensamma utomhusrum för att njuta av naturen, sommaren och de sköna konsterna. Framför oss väntar nu tre månader med teater, musikal, konserter, opera, dans, cirkus och varieté för alla åldrar.

Bland höjdpunkterna i årets program märks den internationellt hypade kabaret- och dragartisten Gingzilla och den nyskrivna musikalen Elvira Madigan, som gestaltar berättelsen om kärleken mellan adelsmannen Sixten Sparre och cirkusartisten Elvira Madigan ur nya perspektiv. Den är jag sugen att se och den spelas dessutom ända till slutet av juni så det handlar mer om vilken spelplats man vill gå till.

Annars är ju min högtid augusti månad då Parkteatersäsongen avslutas traditionsenligt med konserter och dans föreställningar i Vitabergsparken. Att sitta där i Vita Berngen en ljum augustikväll och få uppleva en riktigt bra dansföreställning är magiskt. Vill gärna se Cullbergbalettens Near och streetdansverket Outlive. Och så får man absolut inte missa att se Giselle, en av mina absoluta favoritverk framföras med klassisk tåspets med Kungliga Baletten. 24 augusti klockan 19 i Vitabergsparken – notera det i kalendrarna! Här kan ni förresten ladda ner hela programmet.

Det bästa av allt med Parkteatern? Det är alltid fri entré. Det är alltid under bar himmel. Och man kommer som man är.

Kungliga Baletten i Giselle – fotograferade i Vitabergsparken.

Salsavärldens hushållsnamn Calle Real intar Vitabergsparken i augusti. Foto: Iniaki Marconi.

Punkt – en sommarkonsert för hösten.

 

Startbild: Elvira Madigan i Galärparken. Foto: Matilda Rahm.